Nå lurer de deg igjen

Forbrukerombudet truer firmaet Joha Consult med kjempebot etter nok en episode med tvilsomt telefonsalg.

(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)
(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Joha Consult, som står bak firmaet Green and Clean, har sendt vaskemidler til forbrukere som slettes ikke har bestilt disse produktene. Grunnen er at forbrukerne er ufrivillig registrert som kunder i selskapet.

Kundene har blitt oppringt av selskapet, og fått tilbud om et testprodukt. Det selskapet ikke skal ha opplyst om er at bedriften har registrert disse forbrukerne som abonnenter.

Dette har fått Forbrukerombudet til å se rødt, og nå har de fattet et såkalt forbudsvedtak mot bedriften. Det betyr at dersom Joha Consult fortsetter den ulovlige markedsføringspraksisen vil de bli ilagt en bot på hele 500.000 kroner.

SE OGSÅ: Hør lydklippet der selgeren lurer kunden

Ikke første gang

Dette er ikke første gang Joha Consult, kommer i konflikt med forbrukermyndighetene. For seks år siden sendte selskapet ut tilsvarende produkter til uvitende forbrukere.

Den gang måtte selskapet punge ut 400.000 kroner etter at saken ble behandlet i både Markedsrådet og Tingretten.

- Jeg er overrasket over at Joha Consult ikke ser ut til å ha lært noe av historien. Det er skuffende å måtte fatte forbudsvedtak mot denne virksomheten igjen, men det fremstår som nødvendig for at forbrukere skal slippe å motta varer de ikke har bestilt, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon.

I tillegg til at selskapet muligens må punge ut en halv million kroner, må bedriftens daglige leder betale 150.000 kroner av egen lomme, dersom selskapets praksis fortsetter.

Kilde: Forbrukerombudet.no