Norske myndigheter anbefaler at maksinntaket av salt bør ligge under 5 gram om dagen. Det tilsvarer en knapp teskje. Barn bør innta enda mindre. Foto: Colourbox
Norske myndigheter anbefaler at maksinntaket av salt bør ligge under 5 gram om dagen. Det tilsvarer en knapp teskje. Barn bør innta enda mindre. Foto: ColourboxVis mer

Nå kutter Kellogg's saltet

Frokostblandingen blir sunnere.

Nordmenn, og særlig yngre nordmenn, spiser for mye salt.

Norske helsemyndigheter har i likhet med helsemyndighetene i en rekke europeiske land gått ut mot vårt høye saltinntak, og de har rådet matvareindustrien til å senke saltinnholdet i sine produkter.

Foreldre ikke klar over hvor mye salt barna får i seg

Kellogg's er blant produsentene som har tatt rådet på alvor. De senker nå saltinnholdet i flere av sine frokostblandinger:

Styr unna saltbombene

Saltreduksjon i Kellogg's frokostblandinger
ProduktSaltmengde per 100 g førSaltmengde per 100 g nå
Coco Pops1,15 g0,75 g
All-Bran regular1,30 g1,00 g
All-Bran apple & fig.1,15 g0,90 g

Fra rundt 1. juni vil enkelte av produktene du kjøper i butikken ha redusert saltmengde:

Ikke første gang

Kellogg's nordiske ernæringssjef Christina Flänsgård sier til DinSide.no at Kellogg's gjennom 13 år har hatt et program der målet har vært å gjøre produktene sunnere.

Det er altså ikke første gang at saltmengden i frokostblandingene reduseres.

- Men vi har gjort dette gradvis, slik overgangen for forbrukerne har vært umerkelig. Det er jo viktig at de fortsatt synes produktene smaker godt.

Norske myndigheter anbefaler at maksinntaket av salt bør ligge under 5 gram om dagen. Det tilsvarer en knapp teskje. Barn bør innta enda mindre.

Ifølge offentlige myndigheters anbefalinger er et saltinnhold på 1,25 gram per 100 gram matvare mye.

LES OGSÅ: Vi har testet hurtigmiddager. Sjekk saltinnholdet!

- Men har fortsatt mer salt enn andre

I en artikkel i The Daily Mail roser den britiske professoren Graham MacGregor Kellogg's for saltreduksjonen. Han er leder for helsekampanjen Consensus Action on Salt and Health.

- Men selv med de nye reduksjonene har frokostblandingene fra Kellogg's mer salt enn mange andre frokostblandinger i butikken, så de har fortsatt en jobb å gjøre, mener MacGregor.