<strong>NÅ KOMMER SKATTEMELDINGEN:</strong> De første vil få tilgang til skattemeldingen allerede på onsdag, så kommer den fortløpende til alle innen 31. mars. Foto: Berit B. Njarga
NÅ KOMMER SKATTEMELDINGEN: De første vil få tilgang til skattemeldingen allerede på onsdag, så kommer den fortløpende til alle innen 31. mars. Foto: Berit B. Njarga Vis mer

Nå kommer skattemeldingen

Fra onsdag 18. mars får nordmenn tilsendt skattemeldingen for 2019.

Publisert

Ny skattemelding som skal være enklere å forstå, innebærer også en ny dato for når skattemeldingen kommer:

De aller første nordmennene vil få tilgang på skattemeldingen for 2019 allerede onsdag 18. mars.

Sendes ut fortløpende

Ifølge pressesjef Merete B. Jebsen i Skatteetaten er det i underkant av 200.000 personer som kan sjekke skattemeldingen sin på onsdag.

Deretter kommer de på løpende bånd til resten av skattebetalerne:

- Skattemeldingen vil sendes ut fortløpende fra 18. mars frem til 31. mars, forteller Jebsen til Dinside.

- I hvor mange puljer vil skattemeldingen bli sendt ut?

- Per nå er det lagt opp til mellom 7 og 10 puljer. Vi har mulighet til fortløpende å justere antall dager vi sender ut og til hvor mange, sier Jebsen.

Vent på beskjed

Er du dermed usikker på når du kan gå inn og sjekke skattetallene dine?

Skatteetaten forteller at de aller fleste får beskjed på e-post når deres skattemelding er klar.

- Vi sender SMS til personene vi ikke har e-postadresse til. For de som ikke er registrert elektronisk, og som dermed får skattemeldingen på papir, starter postleggingen 31. mars, sier Jebsen.

Dette blir nytt i skattemeldingen

Den nye skattemeldingen skal være mer brukervennlig enn den forrige versjonen. Postene er borte, og erstattet med tema, som skal gjøre det mer oversiktlig.

Gjør du endringer, vil dessuten skattetallene og hvor mye du får igjen - eller det du må betale i restskatt - oppdateres umiddelbart.

Er du usikker på informasjonen du får i skattemeldingen, er det hjelpetekster inni skattemeldingen som forklarer hva tallene viser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer