Nå kommer skattekronene

I dag kan de fleste som har skatt til gode glede seg over penger fra Skatteetaten.

<b>SJEKK:</b> I dag kan det lønne seg å sjekke nettbanken. Foto: ALEKSANDER ANDERSEN / NTB SCANPIX
SJEKK: I dag kan det lønne seg å sjekke nettbanken. Foto: ALEKSANDER ANDERSEN / NTB SCANPIXVis mer

Er du en av dem som har ventet på at skattekronene skal tikke inn på kontoen, er det stor sjanse for at saldoen din har økt i løpet av dagen. Skatteetaten har nemlig bekreftet at de fleste lønnstakere og pensjonister som har skatt til gode, får pengene utbetalt i dag.

Totalt er det hele 2,5 millioner skattebetalere som får tilbakebetalt penger, og det er hele 27,2 milliarder kroner som skal deles ut.

530.000 nordmenn må imildlertid bite i det sure eplet og betale restskatt. Fristen for å betale beløp under 1000 kroner, er 20. august. Restskatt over 1000 kroner deles i to terminer. Første termin er 20. august, og andre termin er 24. september, opplyser Skatteetaten.

LES OGSÅ: Sjekk at skattepengene kommer til riktig konto

Men hva hvis du ikke har mottatt skatteoppgjøret ditt idag?

Utbetalingen skjer i flere puljer

Skatteetaten informerer om at de 2,5 millioner skattyterne som får igjen på skatten får pengene inn på konto eller på utbetalingskort innen to uker fra 24. juni.

Det kan derfor fortsatt drøye noen dager før absolutt alle har fått tilbakebetalt skattepengene.

Er du personlig næringsdrivende eller deres ektefelle, eller har levert selvangivelsen på papir, vil du også få skatteoppgjøret etter 5.august. Har du byttet bank uten å melde i fra til Skatteetaten, kan dette også være en grunn til at skattepengene uteblir.

LES OGSÅ: Sjekk at skattepengene kommer til riktig konto

Har du fått igjen på skatten? (Avsluttet)
Ja(66%) 439
Nei(22%) 148
Har ikke sjekka(12%) 78
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Raskere på nett

Direktør i Skatteetaten, Hans Christian Holte, roser skattebetalerne for viljen til å levere selvangivelsen på nett.

- Stadig flere får et tidlig skatteoppgjør. Det er mulig fordi de aller fleste av oss nå er elektroniske brukere. Nordmenn er veldig flinke til å benytte seg av de digitale løsningene Skatteetaten tilbyr, og er generelt veldig godt fornøyd med disse.

Det har ført til at selvangivelsen er en stadig enklere oppgave å utføre for innbyggerne, samtidig som vi i Skatteetaten kan levere innbyggerne et raskere og sikrere skatteoppgjør, sier skattedirektøren i samme pressemelding.

Husk: Du kan fortsatt klage

Er du i uenig i Skatteetatens vurdering av din selvangivelse kan du fortsatt klage. Fristen for å klage er seks uker etter skatteoppgjørets dato.

Det er mulig å klage elektronisk, men Skatteetaten kan ikke gi noen garanti for hvor lang tid det tar før du får svar på klagen din.