1,3 MILLIONER: Så mange nordmenn er Coop-kunder, og rundt halvparten av dem får nå utbetalt sitt kundeutbytte.
1,3 MILLIONER: Så mange nordmenn er Coop-kunder, og rundt halvparten av dem får nå utbetalt sitt kundeutbytte.Vis mer

Nå kommer pengene fra Coop

Men noen må vente til april før utbetalingen kommer på konto.

I disse dager betaler de første, lokale samvirkelagene ut kjøpeutbyttet til sine Coop-medlemmer. Likevel må en del av kundene smøre seg med tålmodighet.

– Cirka halvparten av Coop-medlemmene får overført sitt kjøpeutbytte nå i januar, mens den andre halvparten får overført kjøpeutbyttet i første halvdel av april, forteller pressesjef Kristin Paus i Coop Norge.

Inn på konto

Så langt vil Coop Norge ikke gå ut offisielt med tall for det totale kundeutbyttet, men etter en av de ansattes Twitter-melding å dømme, er det snakk om rundt 656 millioner totalt.

– Jeg kan bekrefte at totalbeløpet blir i den størrelsesorden, men det nøyaktige beløpet blir imidlertid ikke klart før om en stund, sier Paus.

Stemmer dette tallet, betyr dette at hver Coop-kunde i snitt vil få utbetalt 500 kroner i kundeutbytte.

Men du skal ha handlet litt, for at Coop-medlemskapet skal monne noe særlig. I likhet med Trumf-kortet, gir Coop-kortet én prosent utbytte når du handler dagligvarer - selv om enkelte samvirkelag også gir mer enn dette.

De med 1 prosent utbytte derimot, må handle dagligvarer for 10.000 kroner, for å få en hundrelapp i kundeutbytte.

Kjøpeutbyttet blir utbetalt til kundenes egne Coop-kontoer. Denne har man tilgang til gjennom Coops nettsider. Derfra kan man overføre pengene til egen konto.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– De som må vente til april med utbetalingen av kjøpsutbyttet, vil selvsagt få renter på beløpet fra og med 1. januar, påpeker Paus.

Les også:

Disse matvarene bør du kvitte deg med
Dyrere mat i 2012