Nå kommer p-tyggisen

Vanskelig å huske p-pillene hver kveld? Nå kommer tyggegummi-prevensjonen.

Forskerne er overbevist om at kvinner har behov for alternativer til den mer kjente p-pillen. Derfor kommer nå tyggegummien som skal hindre uønsket graviditet.

Tyggegummien lanseres i USA i disse dager, skriver Aftonbladet.

Smaker mint
Og tyggegummien er slett ikke dum. Den smaker mint og fungerer akkurat som vanlige p-piller. Den inneholder også de samme østrogennivåene som normale p-piller.

Kvinnene skal tygge én tyggis om dagen, og skal tilbys kvinner som har problemer med å svelge tabletter. Kvinnene må drikke omtrent et glass vann i forbindelse med tyggingen.

- Dette er ikke noe gigantisk framskritt, men jeg tror det er et nyttig steg fremover, sier professor Lee Shulman, leder ved Association of Reproductive Health Professionals ifølge Associated Press.

Les også: Planlegger Viagra-tyggis

Best med kondom
P-tyggisen skal være i en beholder på størrelse med et kredittkort. Travle kvinner kan dermed ha prevensjonsmidlet i vesken, og forskerne mener at tyggegummien er mindre diskret enn pillene kvinner vanligvis tar.

Som lignende prevensjonsmidler, kan heller ikke tyggegummien beskytte mot kjønnssykdommer og den øker risikoen for blodpropp, hjerteinfarkt og slag, spesielt for røykere over 35 år.

Bruker du riktig prevensjon? Du finner alt du trenger å vite i vår oppdaterte prevensjonsguide:

 

Mozon.no, 08.12.2006