Nå kommer feriestresset

Oppladningen til årets sommerferie er også høysesong for mas og kjas. Er du feriestresset?

Halvparten av alle svenske foreldre føler seg stresset før ferien starter. Det viser en undersøkelse som er gjennomført av kredittkortselskapet American Express.

Undersøkelsen viser at mange tar med seg høye skuldre og stress inn i ferieukene. Og syv av ti svensker mener at det er all planleggingen før ferien som er aller verst.

Lever du et stressende liv? Her er fem tips for å få ned hvilepulsen:

- Disse tallene virker ganske sannsynlige. Planlegging og organisering av ferien er viktig, i tillegg har mange svært høye forventninger til at ferien skal bli usedvanlig hyggelig, mens det kanskje blir tvert om, sier stressforsker Giorgio Grossi, ved Karolinska institutet i Stockholm.

Grossi tror ikke at feriestress er noen ny oppfinnelse, men har følgende tips til stressede ferieplanleggere:

- Husk at det ikke er slik at ferien er selve livet, og at de andre dagene i året bare er for å fylle tiden til neste sommerferie. Få noe meningsfullt ut av den andre tiden av året også, sier forskeren til avisen Aftonbladet.

Stress mindre - lev mer!
Sjefen er misfornøyd med innsatsen. Vennene ser du ikke mer. Barna har du ikke tid til og kjærligheten er på vei rett ned i dass. Velkommen til livet som voksen.

Men det er mulig å gjøre noe med stresset uten å ende opp med verken skillsmisse eller oppsigelse på jobben. Les de beste rådene her:

 

Mozon.no, 22.06.2006