Nå kommer fakturaene

Tele 2 Sheriff endrer vilkårene for sine kunder, og det er færre billigabonnement enn for ett år siden.

Mange Tele2-kunder får nå brev om nye vilkår. Foto: Kristina Picard
Mange Tele2-kunder får nå brev om nye vilkår. Foto: Kristina Picard Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De mindre mobilselskapene har lenge knivet om kunder ved å dumpe prisene på sine lavprisabonnementer, og Tele2 Sheriff har vært ett av mobilabonnementene som ofte har tronet øverst på billig-listen.

Tidligere kunne vi lese om Tele2-kunder som ikke mottok en eneste faktura, men nå har pipa fått en litt annen lyd.

Flere DinSide lesere reagerer på de nye vilkårene til mobilabonnementet, her er en av reaksjonene vi har mottatt:

Tele2 Sheriff opphører å eksistere for nye kunder, mens betingelsene for gamle kunder blir såpass dårlige at de fleste nok vil forsvinne (50 SMS og 50 minutter for 49,- pr mnd). Tele2 fremstiller forøvrig dette som et ledd i sitt arbeid med å "gi kundene en enklere og mer forutsigbar mobilhverdag"...

>>> Disse dumper prisene på kontantkort

Nye priser

Frem til nå har Tele2 Sheriff vært et av abonnementene uten månedsavgift og minimumsfakturering. I tillegg har kundene fått 130 ringeminutter og 90 sms gratis før taksameteret har begynt å løpe.

Nå blir det annerledes: Kundene vil bli fakturert for 49 kroner per måned, og dette inkluderer 50 sms og 50 ringeminutter. De nye betingelsene vil gjelde fra 1. mars 2012.

Det er heller ikke første gang kundene reagerer på endringer i Tele2 Sheriffs vilkår

Med Ludo Mobil i vansker, med oppkjøpshistorier og færre aktører på markedet. Betyr dette at vi kan forvente høyere priser fremover?

– Nei, det kan vi ikke si. Per i dag ser vi ikke at prisbildet endrer seg mye i verken enten den ene eller andre retningen. Det vi har sett nå i Norge i lang tid er at du får stadig mer for pengene, sier informasjonsdirektør i Post- og teletilsynet Elisabeth Sørbøe Aarsether til DinSide.

SISTE: Ludo Mobil skal være reddet (Digi.no)

Hun legger til at tendensen går i retning av pakker, heller enn å kjøpe hvert tellerskritt og hver sms, noe som ofte gir større forutsigbarhet for kundene.

Vil du bytte abonnement? MOBILKALKULATOREN finner billigste alternativ for deg!

– Skal bli enklere

«Tele2 ønsker å gi kundene sine en enklere og mer forutsigbar mobilhverdag», heter det i brevet som er sendt til Tele2 Sheriff-kundene.

Antakelig er det snakk om en omlegging i alle abonnementstypene hos Tele2.

Det har dessverre ikke lyktes DinSide å få en kommentar fra Tele2.