Nå kommer det hvalkjøtt i matbutikkene

Fiskeridepartementet vil gi forbrukerne økt tilgang på hval.

Hvalkjøtt skal ut i matbutikkene for å nå flere forbrukere. Foto: PantherMedia / Kjetil Dahle
Hvalkjøtt skal ut i matbutikkene for å nå flere forbrukere. Foto: PantherMedia / Kjetil Dahle Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvalkjøtt skal bli mer tilgjengelig for norske forbrukere - etter ønske fra Fiskeri- og kystdepartementet. De har bidratt med midler til Innovasjon Norge for å fremme bruken av hval blant norske forbrukere. Dermed skal det lanseres nye, forbrukervennlige hvalprodukter på det norske markedet.

– Vi mener hval er en meget god råvare, og ønsker å gjøre den mer ettertraktet blant forbrukerne, sier statssekretær Kristine Gramstad til DinSide.

Tradisjonsrik råvare

Ved å gjøre hvalkjøtt mer tilgjengelig, og samtidig vise mulighetene som ligger i bruken av hvalkjøtt, tror hun mange forbrukere kan få øynene opp for den tradisjonsrike råvaren.

– Bedre presentasjon og tilgang tror jeg vil få mange interessert i å spise hvalkjøtt. Bare se hva Salma har gjort for interessen for laks, sier Gramstad, som ikke frykter reaksjoner fra skeptiske utlendinger på hvalkjøtt-satsningen.

– Bruk av hvalkjøtt er en gammel tradisjon, der vi høster av overskuddet fra naturen på en bærekraftig måte, understreker hun.

Her blir det hval til salgs

Dagligvarekjeden Spar er en av kjedene som er med på hvalkjøtt-satsningen. Fra og med slutten av juni blir ferskt hvalkjøtt en del av sortimentet på alle Spar- og Eurospars butikker, forteller Elisabet Mæland Fosse, kjededirektør i Spar, til DinSide.

Blant produktene de skal lansere, er gryte- og wok-kjøtt, mørnet indrefilet, mørnet biff og lettrøkt hvalkjøtt.

Les også: Duger fårikål som ferdigmat?

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!