Nå kommer de nye mobilleverandørene!

Har du hørt om Site Communications? Det er Norges nyeste mobiltelefonleverandør. I DinSides Mobiltelefonkalkulator kan du sammenligne Site sitt tilbude med alle andre mobiltelefonabonnementer som tilbys i det norske markedet!

Site Communications eies blant annet av internettportalen SOL og Studentsamskipnaden i Oslo. Selskapet lanserer nå sitt tilbud om mobiltelefontilknytning. Mot sommeren lanserer man en Wap-portal sammen med SOL.

Site lanserer i alt intet mindre enn seks forskjellige mobiltelefonabonnementer. Tre av dem er en slags "kontantkort"-varianter: Med Site One betaler du 300, 450 eller 1.000 kroner måneden og kan ringe relativt rimelig for dette beløpet. Med det høyeste månedsbeløpet kan du ringe 800 minutter. Det gir en minuttavgift på 1,25 kroner. Med det minste beløpet koster det 2 kroner minuttet.

Det er ingen startavgift for samtalene og ingen oppstartavgift for abonnementene.

Minutter ut over de forhåndsbetalte koster to kroner for alle tre abonnementene.

Site One med 300 kroner måneden er med i kalkulatoren, de øvrige passer i skrivende stund ikke inn i kalkulatorens struktur, men det skal vi raskt endre.

Site har også tre mer tradisjonelle telefonabonnementer, med til dels lave priser. Med 45 øre har Site også markedets laveste oppstartavgift.

Flere kommer

Flere andre nye mobiltelefonoperatører er underveis. I juni kommer Tele2 med sitt tilbud i Telenors nett. I august kommer ElTeleØst. SmartClub, ElTele Øst og Tele 1 Europe er blant de andre som har signalisert inntreden i det norske mobiltelefonmarkedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mobiltelefonkalkulatoren

Da den første Mobiltelefonkalkulatoren ble lansert i 1998, var det ikke så mange som brukte mobiltelefonen for å ringe til en annen mobiltelefon. Tekstmeldinger var det også lite av. Den første utgaven av kalkulatoren hadde derfor bare med samtaler fra mobiltelefon til stasjonære telefoner i Norge og utlandet.

I mellomtiden har mobiltelefonen blitt første telefon for svært mange mennesker. Bruken av tekstmeldinger har også eksplodert. En sammenlikning av abonnementer som ikke tar hensyn til dette er etterhvert blitt irrelevant.

Mobiltelefonoperatørene i Norge tar forskjellig betalt for samtaler til abonnenter i eget og andres nett. Vi har derfor innført et nytt skyvepotensiometer hvor du kan oppgi i hvilke nett de mobiltelefonene du pleier å ringe til befinner seg i.

Sense bruker Telenors nett, mens Site bruker Netcom. Det er bare to nett i Norge. Det er samme pris fra alle operatører til en operatør i det andre nettet. Skal du ringe til Site-abonnenenter, kan du altså ta med disse under Netcom.

Detaljert utskrift

Noe av den gamle mobiltelefonkalkulatorens eleganse var dens brukervennlighet. Dette er videreført i den nye, selv om det har blitt etpar spaker til å dra i.

Men hva sammenlikningene bygger på, kan være litt ugjennomsiktelig for brukerne. Vi har derfor føyd til en detaljert utskrift hvor vi sammenlikner det abonnementet du har idag med det billigste i markedet for tiden. I denne utskriften kan du se de forutsetningenene kalkulatoren bygger på.

30-70 i utlandet

For samtaler til utlandet bruker kalkulatoren en svært forenklet modell: Vi har veiet sammen prisen for en samtale til en stasjonær telefon i Norden (sone A) og en stasjonær telefon i EU utenom Norden (sone B) i forholdet 30%-70%.

Alle telefonselskapene i undersøkelsen opererer med en felles pris for å ringe til EU-land utenfor Norden og til USA. De har også alle sammen en felles nordisk takst (selv om naturligvis størrelsen på denne taksten varierer fra selskap til selskap).

Lagre berergningene

Ved å trykke på "Lagre"-knappen, vil du møte dine egne innstillinger i Mobiltelefonkalkulatoren neste gang du bruker den. Dette gjøres ved hjelp av en cookie. Men cookien har ikke lang levetid, og vil du beholde data permanent, må du logge deg inn via den siden som kalles DinEgenSide.

Bytt abonnement!

Det er ganske mange data selskapene ber om for at du skal få tegne abonnement. Disse er med i de skjemaene du kommer til om du trykker på knappen "Bytt abonnement" i kalkulatoren. Du kan fylle ut skjemaene og fakse dem til leverandørene, selv om det ofte kan være like greit å stikke innom en butikk.

Mobiltelefonkalkulatoren