Nå kommer Coca-Cola Life til Norge

Blir det en suksess?

<b>NORGESLANSERING:</b> Den nye, grønne Coca-Colaen er klar for lansering i Norge. Foto: COCA COLA NORGE/BERIT B. NJARGA
NORGESLANSERING: Den nye, grønne Coca-Colaen er klar for lansering i Norge. Foto: COCA COLA NORGE/BERIT B. NJARGA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha blitt lansert i Sverige i høst, kommer den nye, grønne colaen nå til Norge. Denne uken er det før-lansering av produktet, nærmere bestemt i Reine i Lofoten på lørdag.

Men snart er produktet også å få tak i over hele landet.

Les også hvilke nyheter som kom i butikkene i høst

Først på Statoil og Narvesen

HALVLITER: Coca-Cola Life blir lansert som halvliter, men kommer og som 1,5 liters flaske i uke 7. Foto: COCA -COLA NORGE
HALVLITER: Coca-Cola Life blir lansert som halvliter, men kommer og som 1,5 liters flaske i uke 7. Foto: COCA -COLA NORGE Vis mer


- I første omgang er det Coca-Cola Life i halvlitersflasker som blir lansert, og de vil selges på Statoil-stasjoner og Narvesen fra og med uke 6, med før-lansering på Coop Marked i Reine førstkommende lørdag, forteller Stein Rømmerud, påtroppende administrerende direktør i Coca-Cola Enterprises Norge til Dinside.

Deretter følger dagligvaremarkedet.

- I uke 8 kommer Coca-Cola Life til resten av markedet, hvor det også vil bli solgt 1,5 liters flasker, forteller Rømmerud, og legger til at dette er den største lanseringen deres siden Coca-Cola Zero kom på markedet i 2006.

Tror på norsk suksess

Ifølge Rømmerud har produktet blitt godt mottatt i Sverige, og Coca-Cola forventer at det norske markedet vil sette pris på det nye produktet.

- Nordmenn drikker generelt mer brus enn svenskene. Nordmenn er dessuten svært nysgjerrige på å prøve ut nye produkter. Siden produktet dessuten inneholder færre kalorier enn tradisjonell Cola, tror vi det kan treffe godt nå i disse nyttårsforsett-tider, sier Rømmerud.

LES OGSÅ: Billigkaviar best i test

Dette er forskjellen

Rømmerud har tidligere forklart at hovedforskjellen på rød og grønn Cola, er at Coca-Cola Life inneholder stevia-ekstrakt, som kommer fra steviaplanten, slik at sukkermengden er redusert med 35 prosent sammenlignet med vanlig Coca-Cola. Dessuten skal den smaksmessig ligge svært tett opp mot originalen.

Da gjenstår det bare å se hva norske Cola-drikkere faktisk syns om den grønne Colaen. Da vi blindtestet produktet i høst mot tradisjonell cola, smakte fire av fem blindtestere forskjell. Konklusjonen var av Coca-Cola Life var «bedre enn Cola Light, men ikke så rund og frisk som vanlig Cola».