Nå kommer Bank-ID på Finn

I løpet av våren kan du verifisere deg med Bank-ID på Finn.no

<b>BANKID:</b> I løpet av våren kan du verifisere deg med BankID på Finn.no. Det skal gjøre det tryggere for både kjøper og selger, ifølge Finn. Foto: KIRSTI ØSTVANG
BANKID: I løpet av våren kan du verifisere deg med BankID på Finn.no. Det skal gjøre det tryggere for både kjøper og selger, ifølge Finn. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det skal gjøre det tryggere for både kjøper og selger, sier Ådne Skjelstad, forretningsutvikler for Finn torget, til Dinside.

LES OGSÅ: Se alt det utrolige folk vil kjøpe på Finn

Du skal være trygg på hvem du handler med

Ved å innføre BankID som verifisering, vil Finn.no gjøre det enklere for brukerne å vite hvem de handler med.

- For kjøper vil det være tryggere fordi de vet at selger er den han utgir seg for, og for selger vil det kanskje være litt tryggere å vite at du får akkurat denne personen på døra, sier Skjelstad.

Han understreker at dette vil gjøre det enklere for kjøper å vurdere selger, og for selger å vurdere kjøper.

VIS HVEM DU ER: Ådne Skjelstad, forretningsutvikler for Finn torget, forteller at det skal bli lettere å se hvem du handler med. Foto: CAROLINE ROKA/FINN
VIS HVEM DU ER: Ådne Skjelstad, forretningsutvikler for Finn torget, forteller at det skal bli lettere å se hvem du handler med. Foto: CAROLINE ROKA/FINN Vis mer


Det vil imidlertid være frivillig å verifisere seg med BankID.

- Det vil ikke være påbudt, men det vil være mulig for de som vil vise hvem de er, sier Skjelstad.

LES OGSÅ: Straffbart å kjøpe tyvgods - selv om du ikke visste at det var stjålet

Åpner for direkte betaling

Verifisering med BankID åpner også for andre muligheter, som også kommer på Finn.

- Det fine med BankID er at dette handler om ekte folk, og ekte folk bruker profiler for å gjennomføre en handel. Men dette gjør det også mulig å ta direkte betalt, sier Skjelstad til Dinside.

Det vil komme en knapp for direkte betaling på profilen din inne på Finn. Dersom du har en dialog med en selger om kjøp av en gjenstand, kan du altså gå rett til Betal nå-knappen, og betale direkte.

- Slik slipper du å ta ut penger, du kan reservere varen der og da og slippe å slåss med andre om å få kontakt med selger, og du kan få kvittering for at du har betalt. Det gjelder å gjøre det så enkelt som mulig, sier Skjelstad.

Han forteller at muligheten til å kjøpe direkte vil komme i løpet av 2015.

Nå kan du sette karakterer på de du handler med

I tillegg er det også kommet en ny funksjon på Finn som kan bidra til å gjøre det lettere å vurdere hvem du eventuelt vil gjøre en handel med:

Det er lansert brukerevalueringer av selger og kjøper.

Dette er også frivillig, i den grad at det er selger som åpner for evalueringen ved å gi kjøper en «rating». Når dette er gjort, kan kjøper evaluere selger. Men det er altså selger som «åpner ballet».

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!