Nå kommer baksmellen

SKATT: Ennå ikke fått skatteoppgjøret? Pengene du har til gode, eller baksmellen som ligger og truer - er nå rett rundt hjørnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Alle næringsdrivende samt resten av lønnstakerne og pensjonistene får skatteoppgjøret sitt nå i oktober.

Dommens dag faller i år på torsdag 10 eller fredag 11. oktober.

Penger tilbake

Tilhører du den gruppen som får penger tilbake på skatten, kan du glede deg over en rentegodgjørelse på 5 prosent av det som er for mye innbetalt. Pengene vil som før bli overført direkte til din oppgitte bankkonto, eller via utbetalingskort.

For deg som ikke er så heldig å få penger igjen, er det restskatten som truer.

Restskatt

image: Nå kommer baksmellen


Restskatt under 100 kroner vil ikke bli krevd inn.

Beløp over dette må betales i sin helhet, med tillegg av en rentesats. For privatpersoner er rentetillegget på restskatten 5 prosent.

Beløp under 1.000 kroner skal betales i ett avdrag, mens beløp over tusenlappen deles i to avdrag. Skylder du 13.000 kroner, vil du altså få to innbetalingsblanketter på 6.500 kroner hver.

Når må du betale?

  • Første innbetaling er tre uker etter skatteoppgjøret
  • andre innbetaling er åtte uker etter skatteoppgjøret.
Vi får stadig spørsmål fra våre lesere om det er mulig å få betalingsutsettelse på baksmellen, alternativt hva som skjer hvis du ikke betaler.

Svaret er at det kan være mulig å få betalingsutsettelse, men at det er en svært dyr fornøyelse. Trykk på lenken nederst til venstre, eller øverst til høyre i artikkelen for å lese mer om vilkårene, eller hvis du vil ta den store skattetesten.


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!