Nå kan vennene dine se hvor mye du sløser

DinSides populære sløsekalkulator kom i høst i Facebook- og Twitter-vennlig utgave.

<B>TØR DU INNRØMME HVOR MYE DU SLØSER?</B> Test ut <a target="_blank" href="http://www.dinside.no/787895/slosekalkulator">sløsekalkulatoren her</a>, og del resultatet på Facebook og Twitter. Foto: Facebook
TØR DU INNRØMME HVOR MYE DU SLØSER? Test ut sløsekalkulatoren her, og del resultatet på Facebook og Twitter. Foto: Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du egentlig oversikt over hvor mye av inntekten din du sløser bort? Flere tusen lesere har testet ut DinSides sløsekalkulator og funnet ut hvor mye penger de kaster ut av vinduet hvert eneste år. Og nå har den også blitt "TV-kjendis" via FBI på NRK.

- Jeg fant ut at jeg sløser bort 58.600 kr i året, og det er MYE. Jeg er bare 18 år... Hvordan vil dette ende? Jeg regner jeg blir verre til å sløse bort penger, skriver bloggeren Elisabeth Rønningstad i bloggen sin.

Hun skriver videre at hun ikke er særlig stolt over alt hun unødig bruker pengene sine på.

- Jeg blir nesten flau og kvalm, når jeg tenker på HVA jeg bruker pengene mine på. Som for eksempel en wienerpølse på Statoil, som det blir ofte. Usj! Kanskje denne sløsekalkulatoren er en liten tankevekker!?!?!? Det var den hvertfall for meg!, skriver Rønningstad (les bloggen her).

Tre uvaner som koster deg over 20.000 i året

Det er ikke slik at du trenger snu opp-ned på livet ditt for å få bedre råd. Kutter du ut et par av dine synder, som heller ikke er godt for din fysiske helse, vil lommeboken bli mye tyngre ganske raskt.

>> Sløsekalkulatoren
>> Sløsekalkulatoren Vis mer


Drikker du en halvliter med brus om dagen? Flasken koster bare 14 kroner i butikken, men på ett år må du ut med hele 5.110 kroner. Røyker du ti røyk om dagen, må du ut med 12.410 kroner i året. Og bruker du en tikroning om dagen på godteri, betaler du 3.650 kroner i året.

Disse tre uvanene, brus, røyking og godteri, vil da koste deg 21.170 kroner i året. Tenk hva du kunne brukt pengene på! Kanskje du kunne puttet det meste inn på en BSU-konto, og fått 4.000 kroner igjen på skatten, samtidig som du hadde spart penger til din første bolig.

Del med dine venner

Er du ikke flau over hvor mye penger du sløser, eller kanskje du er stolt over hvor lite penger du bruker å unødvendige ting, kan du nå dele resultatet fra sløsekalkulatoren med venner og andre.

Et trykk nederst i kalkulatoren er alt du trenger å gjøre for å dele dommen med andre på Facebook eller Twitter.

TEST SELV HER: SLØSEKALKULATOREN

(Sløsekalkulatoren fungerer dessverre ikke i mobilutgaven av DinSide. Vi jobber med saken.)

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!