Norske banker og Vipps klare med Face ID på iPhone X

Nå kan du vippse og banke med fjeset ditt

Støtter den nye funksjonen, for de som kjøper mobil til over 11.000 kroner.

SBANKEN MED FACE ID: Slik ser det ut i Sbanken sin mobilbank når du logger deg inn med Face ID på iPhone X. Foto: Sbanken
SBANKEN MED FACE ID: Slik ser det ut i Sbanken sin mobilbank når du logger deg inn med Face ID på iPhone X. Foto: Sbanken Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

iPhone X er på vei ut til norske forbrukere, og med den, en ny utfordring for norske apputviklere: iPhone X mangler både hjemknapp og fingeravtrykkleser.

Dermed kan man ikke lenger logge seg inn i blant annet mobilbanker med fingeren. På iPhone X er Touch ID byttet ut med Face ID; altså ansiktsgjenkjenning.

Dinside snakket i høst med flere banker om hvordan de ville takle dette. Da var mange usikre på hvor vanskelig det ville bli å bytte ut fingeren med fjeset.

VIPPS MED FACE ID: Her logger en DNB-ansatt seg inn i Vipps med Face ID på iPhone X. Foto: DNB
VIPPS MED FACE ID: Her logger en DNB-ansatt seg inn i Vipps med Face ID på iPhone X. Foto: DNB Vis mer

Nå viser det seg at dette var enklere enn antatt, og flere norske banker er allerede klare med Face ID-innlogging i appene sine.

Klar i Vipps og mobilbanker

- Måten som vi allerede hadde integrert Apple sin Touch ID på, gjorde at det var minimalt med arbeid som skulle til for å få ansiktsgjenkjenning ut i appen, forteller leder for konseptutvikling Johnny Anderson i Sbanken (tidligere Skandiabanken) til Dinside.

Dermed kan du logge deg inn i Sbankens app uten koder og passord, bare ved å se på en iPhone X. Der appen tidligere ba om fingeren din, ber den nå ganske enkelt om fjeset ditt i stedet.

Slik blir det også i mange andre apper framover. Blant annet er Vipps, DNB og Sparebank 1 klare med Face ID i appene sine.

Kan bare være starten

- iPhone X er en telefon som starter på 11.000 kroner. Hvor mange brukere regner dere med å få på Face ID, egentlig?

- Vi er klar over at dette i første omgang treffer få, begynner Anderson i Sbanken.

SPAREBANK 1 MED FACE ID: I Sparebank 1 sin app får du nå muligheten til å logge inn med Face ID på iPhone X. Foto: Sparebank 1
SPAREBANK 1 MED FACE ID: I Sparebank 1 sin app får du nå muligheten til å logge inn med Face ID på iPhone X. Foto: Sparebank 1 Vis mer

Men han, og de andre bankene, regner med at dette bare er begynnelsen på avansert ansiktsgjenkjenning. De håper at både Face ID og andre mer avanserte løsninger vil finne veien inn i langt rimeligere mobiler framover.

- Og da vil forhåpentligvis mange av våre kunder sjekke saldoen med ett smil, sier produkteier Thomas Allan Nygaard i Sparebank 1 til Dinside.

Kan lures med tvillinger

- Hvordan ser dere på sikkerheten til Face ID?

- Vi stiller svært strenge krav til både sikkerhet og personvern, og vurderer sikkerheten til Face ID som vel så god som den til fingeravtrykk, forteller Nygaard i Sparebank 1.

Apple selv hevder at det er 1 til 50.000 sjanse for at en fremmed kan låse opp Touch ID, fordi fingeren hennes er lik nok din. For Face ID hevder de det samme tallet er 1 til 1.000.000.

Spørsmålet er hvor enkelt ansiktsgjenkjenningen kan «hackes». Dinside klarte å låse opp en Samsung-telefon ved hjelp av en primitiv bildemaske. Men Wall Street Journal har prøvd å lure Face ID med både bilder, masker og trillinger – og det eneste de fikk til å fungere, var sistnevnte.

- For de få kundene dette gjelder, så er det enkelt å omgå risikoen ved å ikke aktivere Face ID i appen, påpeker Anderson i Sbanken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer