SUKKERERTER fra Kenya førte til utbrudd med diarésykdom tidliger i år. Nå er det trygt å spise dem igjen, melder Mattilsynet. Foto: Colourbox.com
SUKKERERTER fra Kenya førte til utbrudd med diarésykdom tidliger i år. Nå er det trygt å spise dem igjen, melder Mattilsynet. Foto: Colourbox.com Vis mer

Nå kan du trygt spise disse igjen

Mattilsynet opphever forbud.

Publisert
Sist oppdatert

I slutten av mai fastsatte Mattilsynet et omsetningsforbud for sukkererter med opprinnelse fra Kenya.

Coop trekker tilbake wokmix

Disse viste seg nemlig å være smittekilden til utbruddet med diarésykdom forårsaket av Shigella-bakterien.

Sommerens verste bakteriefeller

Lov å selge igjen

Dette forbudet ble opphevet i går, 25. august, og det er på nytt tillatt å selge kenyanske sukkererter, melder mattilsynet.no.

Slik unngår du matforgiftning

Opphevingen kommer som en følge av at bransjen har iverksatt tiltak som skal sikre at sukkererter som importeres i framtiden er trygge å spise.

Frukt og grønt kan gjøre deg syk

Importøren har ansvaret

Mattilsynet presiseres imidlertid at hver enkelt importør har ansvar for et godt system som kontrollerer at varer som importeres og selges ikke er helseskadelige.

Dette innebærer at produksjonen og kontrollen i eksportlandet er tilpasset norsk bruk av produktet, som i dette tilfellet er at sukkererter spises rå, skriver mattilsynet.no.

Bakteriene - og hva de gjør

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer