Kontaktløs betaling

Nå kan du tæppe for det dobbelte uten å taste pinkode

Vipps og BankAxept dobler grensen.

TÆPPING: Nå kan du tæppe for 400 kroner uten å taste pinkode. Foto: Fredrik Hagen/NTB scanpix
TÆPPING: Nå kan du tæppe for 400 kroner uten å taste pinkode. Foto: Fredrik Hagen/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå trenger du ikke lenger å taste pinkode når du handler varer for 400 kroner og benytter kontaktløs betaling. Fra 1. april hevet BankAxept grensen fra 200 til 400 kroner. Frem til nå har du måtte taste pinkode for kjøp over 200 kroner.

I en pressemelding skriver Vipps, som i juli i fjor fusjonerte med Vipps og BankID, at dette vil gjøre handleopplevelsen raskere og enklere for brukere og butikker. Selskapet legger samtidig fram en undersøkelse utført av Yougov som viser at brukere ofte misforstår hvordan de kan bruke kontaktløs betaling.

Her kommer det fram at nesten halvparten av de spurte tror at grensen for å tæppe er på 200 kroner, mens kun 4 prosent mener det ikke er noen grense.

- Det er viktig å vite at man alltid kan betale kontaktløs, ikke bare 400 kroner, sier Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps, til Dinside.

Tester ut betaling med QR-koder

Kjærnes forteller at den nye grensen gjelder alle kontaktløse kort, men at de samme grensene også gjelder smartklokker med betalingsløsing.

Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps. Foto: Vipps
Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps. Foto: Vipps Vis mer

- Når kommer Vipps med kontaktløs betaling?

- Vi jobber nå med løsninger for butikkbetaling, og i første omgang skal vi teste ut betaling med QR-koder, forteller hun.

PS. I løpet av året må samtlige butikker tilby kontaktløs betaling.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!