Nå kan du skanne strekkoden selv

Ta frem mobilen - skann strekkoden - finn laveste pris. Enklere blir det ikke.

Prisjakt-applikasjonen til Android og Apples telefoner lar deg lese av strekkodene i butikken. Hvis produktet finnes i Prisjakts databaser, får du opp en liste over de laveste prisene. Foto: Prisjakt
Prisjakt-applikasjonen til Android og Apples telefoner lar deg lese av strekkodene i butikken. Hvis produktet finnes i Prisjakts databaser, får du opp en liste over de laveste prisene. Foto: Prisjakt Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om du synes det er vanskelig å følge med på priser, eller lett lar deg lokke av tilbudsvarer, finnes det en ganske genial applikasjon til dagens smarttelefoner.

Prissammenliknings-tjenesten Prisjakt.no har nemlig laget en applikasjon som lar deg enkelt skanne strekkoden på varer du finner i butikkene, for så å hente prisinformasjon fra butikkenes konkurrenter. På den måten kan du lett finne ut hvilke butikker som serverer de beste prisene.

DinSide omtalte applikasjonen da den ble lansert for Android-telefoner. Etterhvert har den også blitt tilgjengelig i App-Store til iPhone og iPod Touch.

Les også: Butikkenes store skrekk?

Finner ikke alle priser

Vi gikk en tur rundt i butikker i Oslo sentrum, og skannet strekkoder til den store gullmedaljen.

Langt fra alle strekkodene ga resultater i form av sammenliknbare priser. Dette fordi en rekke produkttyper finnes ikke i Prisguide sine prislister. Glem å sammenlikne priser på melk og brød i matbutikkene, her er det varer i enkelte kategorier som gjelder.

Et av produktene vi klarte å sammenlikne var en vinkelsliper fra Bosch av typen PWS 750-125. Produktet selges på Clas Ohlson for 749 kroner.

Nå kan du skanne strekkoden selv


Etter å ha skannet strekkoden viser det seg at vinkelsliperen finnes til betydelig gunstigere pris i andre butikker. Ifølge applikasjonen selges produktet for 499 kroner i nettbutikken MPX.no. Legger du til en hundrelapp i frakt, vil varen til slutt koste deg cirka 599 kroner.

Nå kan du skanne strekkoden selv


Ved hjelp av applikasjonen vet du at du kan spare 150 kroner (du må også være villig til å vente litt lenger, siden varen må sendes i posten).

Et annet produkt vi prissjekket var populære Koss Porta Pro, som blant annet er utstilt hos Clas Ohlson til 299 kroner. Etter en rask skanning av strekkoden, viser det seg at du kan få tilsendt varen for under 200 kroner gjennom andre butikker. En hundrelapp spart!

Vi sjekket ut prisen på det kritikerroste spillet Mass Effect 2 (PlayStation 3), som koster 579 kroner på Platekompaniet. Strekkoden viser at du slipper unna med å betale 399 kroner (inkludert frakt) ved å kjøpe spillet i Lefdals nettbutikk.

Et godt tilbud?

Applikasjonen er også nyttig for å se om butikkenes tilbud virkelig er så gode som de skal ha det til. Vi tok turen til BR Leker på kjøpesenteret Oslo City.

Der annonserer de blant annet for et Lego-sett til 524,25 kroner, noe som skal være et avslag på 174,75 kroner sammenliknet med normal pris.

Nå kan du skanne strekkoden selv


Vi tok fram telefonen, skannet strekkoden, og fant ut at dette var et ganske godt tilbud. Ifølge applikasjonen selger Ringo den samme varen for 699 kroner.

Nå kan du skanne strekkoden selv


Se prisene på kart

Etter du har skannet en strekkode får du opp en liste over hvor du betaler minst og mest for produktet. Du kan også få resultatene plassert på kartet, slik at du vet hvor du skal få den beste prisen i nærområdet der du er.

Du kan velge å få resultatene opp i liste eller i kart.
Du kan velge å få resultatene opp i liste eller i kart. Vis mer


Denne funksjonen fungerer også på rene søk etter produkter. Skal du for eksempel kjøpe en kaffemaskin, søker du etter produktnavnet og du vil få opp et kart over hvilke butikker i nærheten som selger produktet billigst.

Bare nettpriser

Det er liten tvil om at vi liker applikasjonen til Prisguide. Den er gratis*, kjapp og enkel å bruke. Men den er langt fra perfekt.

Prisene du får oppgitt baserer seg kun på informasjon gitt av nettbutikkene. Mange butikker, spesielt innen elektronikkbransjen, opererer med forskjellige priser i fysiske utsalg og nettbutikker.

Derfor er det ikke sikkert prisen du får oppgitt i Prisguide er den samme i varehuset som på nett.

Enkelte ganger er også frakten på produktet beregnet feil i applikasjonen, slik at det kan være vanskelig å vite hvor mye produktet egentlig vil koste.

Likevel gir applikasjonen et godt bilde av prisnivået på produktet, og er til fin hjelp for alle som er ute og handler, men som ikke ønsker å bruke mer penger enn nødvendig.

Du kan laste ned applikasjonen her: Android | iPhone/iPod Touch

Til infomasjon: Prisjakt leverer prisinformasjon til en del av DinSides tester, men har ingen innflytelse på DinSides redaksjonelle produkt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer