<strong>BSU-KONTO:</strong> Nå gjelder det å sikre seg skattefradraget. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
BSU-KONTO: Nå gjelder det å sikre seg skattefradraget. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Siste frist for BSU

Nå kan du sikre deg BSU-fradraget

30. desember er siste frist for å fylle opp BSU-kontoen og sikre deg det gunstige fradraget.

Publisert
Sist oppdatert

For 2016 ble det bestemt å øke det totale sparebeløpet for Boligsparing for ungdom(BSU) til 300.000 kroner fra 1. januar. Det årlige sparebeløpet du kan sette av er fortsatt på 25.000 kroner.

Har du fortsatt ikke fylt opp BSU-kontoen med det årlige sparebeløpet, er det nå du bør sette inn pengene og sikre deg skattefradraget på opptil 5.000 kroner. Kanskje bør du sjekke om du har Trumf-penger til gode som kan spares - nordmenn har nemlig mange millioner på bok i Trumf-bonus.

Siste frist 30. desember

Den siste dagen for å overføre penger til BSU i 2016, er 30. desember. Når i løpet av fredagen før nyttårsaften du må overføre pengene, varierer fra bank til bank, som vanligvis har forskjellige frister.

Eksempelvis opplyser Nordea om at siste frist er klokken 14:00, men anbefaler samtidig å overføre pengene i god tid før fristen. Hos Skandiabanken er fristen samme dag klokken 21:50.

Vil du være på den sikre siden, uavhengig av bank, overfører du pengene så tidlig på dagen som mulig.

Hvor mye får du i skattefradrag?

Skattefradraget utgjør 20 prosent av ditt sparebeløp for 2016. Har du eksempelvis spart 10.000 kroner i løpet av året, utgjør skattefradraget 2.000 kroner på selvangivelsen som kommer i april.

Men da må altså pengene inn på konto senest i løpet av den 30. desember.

For enkelte er det likevel ikke nok å faktisk sette av penger på BSU-kontoen for å sikre seg skattefradraget.

Ifølge Skatteetaten, og som Dinside har påpekt tidligere, må man ha en viss inntekt for å faktisk få skattefradraget. Har du ikke skattbar inntekt, kan du heller ikke benytte deg av skattefradraget.

LES OGSÅ:

Se hva som blir dyrere i 2017
Unngå baksmell i 2017 - sjekk tallene nå

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer