Min Kamp 1,2 og 3 av Karl Ove Knausgård (bilde) er blant de mest forhåndsbestilte tilbudsbøkene under årets Mammutsalg. Foto: Robin Linderborg
Min Kamp 1,2 og 3 av Karl Ove Knausgård (bilde) er blant de mest forhåndsbestilte tilbudsbøkene under årets Mammutsalg. Foto: Robin LinderborgVis mer

Nå kan du forhåndsbestille tilbudsbøkene

Skal du sikre deg de beste og billigste titlene, kan det være lurt å slå til allerede nå.

Fra 27. februar til 10. mars er det tid for den store begivenheten for alle bokormer i landet – da settes nemlig prisene ned på haugevis av boktitler.

Alle titler som ikke lenger er bundet av fastprisen, kan være med på salget. Det betyr at du vil finne flere hundre titler i bokforretningene til rabatterte priser.

For noen år siden var det ikke uvanlig at du måtte stå i kø når dørene til Mammutsalget åpnet, for å sikre deg de beste kuppene.

De siste årene har det derimot blitt greit å snike i køen: Du kan forhåndsbestille bøkene på nett, for så å hente dem i butikken når salget starter.

Favorittene så langt

Forhåndssalget er godt i gang, og allerede har det pekt seg ut noen klare favoritter blant publikum.

– Naturlig nok er det stort forhåndssalg av Karl Ove Knausgårds Min Kamp 1,2 og 3 som folk nå kan skaffe seg innbundet før bind 6 slippes, sier Randi S. Øgrey, direktør i Bokhandlerforeningen.

I tillegg er det som vanlig en sjanger som stikker seg ut som ekstra populær i år igjen.

– Som tidligere år er det stor interesse for barnebøker. Foreldre sikrer seg her verdifull litteratur til sine barn, sier Øgrey.


Her kan du bestille

Billigbøkene kan som regel bestilles gjennom bokhandlernes nettsider. Her er en oversikt over og lenker til noen av de viktigste:

Ark
Libris
Norli
Notabene
Tanum
Haugenbok
Capris
Gravdahl Bokhandel
Bok & Media

Årets Mammutkatalog finner du her. Husk at enkelte bokhandlere har egne tilbud i tillegg.

Ny sjanse hvert år

Det første Mammutsalget, eller fellesnedsettingen som det ble omtalt som, fant sted allerede i 1885.

På 1900-tallet hadde de forskjellige forlagene stort sett individuelle salg, med unntak av det store fellessalget som gikk under navnet Det store Røverkjøpet.

I 1964 ble røverkjøpet omdøpt til Mammutsalget, og administreres i dag av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen.