<b>FULLT?</b> Med det nye rabattprogrammet til Statoil, kan du få rabatt på drivstoff og bilvask uten å gjøre plass til et ekstra kort i lommeboken din.   Foto: Per Ervland
FULLT? Med det nye rabattprogrammet til Statoil, kan du få rabatt på drivstoff og bilvask uten å gjøre plass til et ekstra kort i lommeboken din. Foto: Per ErvlandVis mer

Nå kan du få Statoil-rabatt med vanlig bankkort

Men det er ikke dermed sagt at du får den beste rabatten.

Denne uka lanserte Statoil fordelsprogrammet Extra. Registrerer du bank- eller kredittkortet ditt får du rabatt hver gang du fyller drivstoff, i tillegg til at Statoil holder styr på når du får en gratis bilvask.

Det nye fordelsprogrammet til Statoil gir deg altså rabatter uten å kreve plass i lommeboken din. Og uten å prakke på deg enda et kredittkort du egentlig ikke har bruk for.

Best i test: Norges beste kredittkort

Hvor mye rabatt får du?

Registrerer du bankkortet ditt får du 20 øre i rabatt på hver liter drivstoff du kjøper med dette kortet.

Det er riktignok ikke like høy drivstoffrabatt som det ordinære Statoilkortet, som gir 30 øre i rabatt på pumpepris fra første liter. Men dette er da altså et kredittkort du må ha i tillegg til øvrige kort du har i porteføljen din.

Til og med alternativene kan gi mer

Er du Coop-medlem får du også 30 øre rabatt på drivstoff hos Statoil, men denne rabatten samles opp og utbetales en gang i året sammen med det øvrige kjøpeutbyttet ditt. Skal du ha Coop-rabatten kan du dessuten ikke betale bensinen med kredittkort, med mindre du bruker Coops eget kredittkort. Grunnen til dette er at mange kredittkort har egne bonusavtaler. Du får ikke smør på flesk med rabatter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med Obos-kortet får du 27 øre i rabatt som trekkes av direkte og fremkommer på kvitteringen direkte. NAF-medlemmer får 30 øre i rabatt per liter på pumpepris hos Statoil, det samme får Røde Kors medlemmer. Den kan altså være mer lønnsomt å utnytte noen av medlemskapene du allerede har, enn å benytte rabatt som tilbys gjennom Statoil Extra.

Gjør det også enklere med vaskerabatt

Statoil tilbyr hver sjette bilvask gratis, men det fordrer jo at du husker å få stemplet rabattkupongen. Med Statoil Extra blir imidlertid også bilvaskene telt så lenge du betaler med kortet du har registrert.

Papirkupongene skal altså fases ut, og du må registrere et bank- eller kredittkort for å få denne rabatten i fremtiden.

- Har du stempelkort kan du ta med disse til Statoil-stasjonen, slik at personalet kan overføre antall vask manuelt til din Statoil Extra-konto, forsikrer Cathrine Myhren, kommunikasjonsrådgiver i Statoil Fuel & Retail Norge AS.

Les også: Lanserer kontaktløs betaling

Frister med omdiskutert kopp

I fordelsprogrammet lokker dessuten Statoil med en gratis Statoil-kopp til kunder som fyller mer enn 1.000 liter drivstoff. Årets Statoil-kopp kommer i nytt design og har vekt sterke reaksjoner blant kundene.

Facebook-gruppen Vi vil ha ny Statoil-kopp og ikke en udugelig motekopp har i skrivende stund 16.435 likes.