Nå kan du bruke Bank-ID på offentlige nettsteder

Og du får logget deg inn!

Bank-ID kan nå brukes til innlogging på flere offentlige nettsteder Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/All Over Press
Bank-ID kan nå brukes til innlogging på flere offentlige nettsteder Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/All Over Press Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nylig kunne DinSide varsle om at en rekke offentlige nettsider vil ta i bruk Bank-ID som innlogging, og nå er dagen kommet.

Fra og med 27. november ble det åpnet for å logge inn med kodebrikken hos alt fra NAV til Lånekassen. DinSide har prøvd ut herligheten, som så langt ser ut til å fungere knirkefritt.

Slik ser du hva stjernene i passordfeltet skjuler

Enklere med ett passord

Vi har logget oss hos Altinn, Lånekassen og NAV i forbindelse med lanseringen av Bank-ID i dag, og på samtlige tre nettsteder gikk dette smertefritt.

Dessuten trenger du bare å logge inn en gang om du skal besøke flere av disse nettstedene etter hverandre. Da logger du først inn hos for eksempel Lånekassen, før du åpner en ny fane i nettleseren og der velger NAV. Da forstår nettstedet automatisk at du er logget på gjennom Bank-ID - men husk å logge deg ut samtlige steder når du er ferdig.

Les også: Derfor trenger du bare én kodebrikke

Ett passord overalt

Slett ikke alle syns det er en positiv ting å måtte forholde seg til kodebrikken - selv om den har vist seg å tåle selv en runde i vaskemaskinen ... Og så langt er det kun Telenors mobilkunder som kan benytte Bank-ID på mobil, mens Bank-ID som app har kun et lite utvalg brukersteder.

Men, når det er sagt, er det likevel svært positivt at man kun trenger kodebrikken og ett, enkelt passord for å logge seg inn "overalt". Alle som har forsøkt å sjekke selvangivelsen når den kommer, vet at det å huske et passord som bare er i bruk en gang i året, er nærmest umulig.

Totalt 2,8 millioner nordmenn skal ha tilgang til BankID per i dag. Dette tilsvarer 70 prosent av befolkningen over 18 år.

Lett for å glemme passordet? Slik får du - og husker du - unike passord på alle tjenester du bruker