Føler du at du besitter kunnskap som andre mangler? Kunnskapsforlaget kan ha bruk for deg. Foto: Colourbox.com
Føler du at du besitter kunnskap som andre mangler? Kunnskapsforlaget kan ha bruk for deg. Foto: Colourbox.comVis mer

Nå kan DU bli ekspert

I hvert fall hvis du har litt peiling på et fagområde.

25. februar skal Store norske leksikon åpnes som gratistjeneste på nett, og i den forbindelse jakter Kunnskapsforlaget på fageksperter innen alt fra ridning til økonomi.

- Det er en regel i Store norske leksikon at forfatteren av artikkelen skal siteres, antakelig blir det både navn og bilde av vedkommende, sier Marit Borkenhagen i Kunnskapsforlaget.

Hun har sendt ut en pressemelding der forlaget etterlyser ekspertise innen alt fra sminke til science fiction-litteratur. Fagekspertene er selve kjernen i Store norske leksikon, og deres ansvar er å kvalitetssikre artikler som hører innunder deres fagområde. Kunnskapsforlaget håper å ha knyttet til seg tusen eksperter i løpet av året.

Borkenhagen sier at hvem som helst kan foreslå seg selv eller andre til ekspertjobbene, og så blir det opp til redaktøren å kvalitetssikre søkerne.

Les også: - Dette er en kul jobb!

Ingen fulltidsjobb

- Vi håper så mange som mulig kan tenke seg en rolle som fagekspert for Store norske leksikon. Hvor mye og hvor ofte man vil skrive om sitt fagfelt er opp til enhver å avgjøre. Det viktigste er at man som fagekspert virkelig brenner for temaet og ønsker å dele sin kunnskap med det norske folk, sier Borkenhagen.

Hun legger videre til at det ikke er snakk om en ren dugnad. De ekspertene som får jobben, blir honorert etter avtale.

- Man kan nok ikke si opp jobben og leve av dette, men ja, ekspertene vil få honorar etter innsats.

Hun oppfordrer interesserte til å gå inn på hjemmesidene til Store norske leksikon for å lese mer.

Les også: Det er jobb å få