Nå forsvinner Java fra offentlig innlogging

Id-porten tar i bruk BankID 2.0.

<b>OVERALT:</b> BankID 2.0 kan brukes på alle plattformer, og blir tilgjengelig for innlogging på offentlige nettsider rundt 15. november. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
OVERALT: BankID 2.0 kan brukes på alle plattformer, og blir tilgjengelig for innlogging på offentlige nettsider rundt 15. november. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skal du logge inn på offentlige sider som Lånekassen, Altinn og Skatteetaten i nærmeste fremtid, vil du fra midten av november slippe unna Java ved bruk av BankID 2.0.

Nå er nemlig Difi klare for å lansere BankID 2.0 for innlogging via ID-porten.

- Vi er i gang med å teste ut løsningen, som skal være på plass rundt midten av november, forteller Tor Alvik i Difi til Dinside.

Dato for lansering er foreløpig ikke bestemt, men vil bli rundt 15. november, ifølge Alvik.

LES OGSÅ: Mobilbetalingen som de færreste får tilgang til

500 tjenester uten Java

Alvik forteller videre at testene så langt går veldig bra, og at de legger stor vekt på at innloggingen skal fungere skikkelig ved lansering av BankID 2.0.

Samtidig gjør dette at hele 90 prosent av innloggingen til offentlige tjenester vil kunne foregå uten Java, enten ved bruk av MinId eller BankID 2.0, noe brukerne etter alt å dømme vil kunne nyte godt av.

- Hvis vi ser på våre brukerstøttetall, er bruk av Java og oppdateringer det de har spurt oftest om, forteller Alvik.

Han legger til at det er over 500 tjenester som benytter ID-porten til innlogging, som inkluderer både statlige og kommunale virksomheter.

BankID 2.0 i nettbankene

INNLOGGING: Dette er vinduet som åpner seg for innlogging med BankID 2.0, 100 prosent Java-fritt, til glede for mange. Foto: ILLUSTRASJON
INNLOGGING: Dette er vinduet som åpner seg for innlogging med BankID 2.0, 100 prosent Java-fritt, til glede for mange. Foto: ILLUSTRASJON Vis mer


Så langt har BankID 2.0 har sett dagens lys ved innlogging hos Digipost og hos bankene Nordea og Sparebank1. I løpet av november vil også kundene i storbanken DNB slippe Java ved innlogging med BankID.

Også flere mindre banker melder at de skal over på BankID 2.0 i løpet av november, med Sparebanken Vest og BN Bank først ut i disse dager. Deretter følger blant annet Landkreditt Bank og Spareskillingsbanken.

Kanskje en av de største fordelene med BankID 2.0, i tillegg til at du slipper Java, er at den kan brukes til innlogging på alle enheter som har en nettleser, for eksempel mobil og nettbrett, uavhengig av operativsystemer og skjermstørrelser. Her kan du lese mer om hvordan BankID 2.0 fungerer.

Ferdig med Java? Slik fjerner du Java fra maskinen