<b>SLUTT:</b> Det nærmer seg slutten for Rimi-kjeden, som lenge var lavprisbutikk nummer én i Norge. Foto: BERIT B. NJARGA
SLUTT: Det nærmer seg slutten for Rimi-kjeden, som lenge var lavprisbutikk nummer én i Norge. Foto: BERIT B. NJARGAVis mer

Nå forsvinner de første Rimi-butikkene

I løpet av våren er det over og ut for lavpriskjeden.

Tiden er over da folk flest handlet på Rimi, og det å sitte «i kassa på Rimi» var synonymt med å ha butikkjobb.

Mandag begynner omleggingen av de første Rimi-butikkene, og i løpet av våren er det helt slutt for lavpriskjeden.

Blir til Bunnpris

Tidligere i år varslet Konkurransetilsynet at Coop fikk kjøpe ICA, som inkluderer Ica- og Rimi-butikker landet over.

Noen av butikkene ble også solgt til Norgesgruppen og Bunnpris, og fra og med mandag begynner sistnevnte å integrere butikkene i sine systemer. 30 av disse er tidligere Rimi-butikker.

- Da begynner vi prosessene med å gjøre om butikkene til Bunnpris-butikker. Kundene vil ikke merke så mye til dette med det aller første, sier kjøpmann Christian Lykke til Dinside.

I løpet av uken vil de begynne å gjøre om prisene og bytte ut varene.

- Men vi kaster ikke Rimi-varene i søpla. Kundene vil fortsatt kunne finne noen av de gamle varene i butikkene, sier Lykke.

Omgjøringen av de totalt 41 butikkene vil ifølge Lykke skje gradvis, og butikkene skal være ferdig omgjort til første uken av mai.

Les også hvor dagligvarene er opptil 70 prosent billigere

Blir ikke søndagsåpne

Diskusjonen om søndagsåpne butikker er aktuell som aldri før, med regjeringens høring om nettopp å utvide mulightene for dette.

Bunnpris har per i dag 29 søndagsåpne butikker, men ingen av de tidligere ICA- og Rimi-butikkene blir søndagsåpne, bekrefter Lykke overfor Dinside.

Les også hvilken middagsvare som kan bli dyrere

Endrer til Coop Extra og Coop Prix

 Foto: JOHN T. PEDERSEN / COOP NORGE
Foto: JOHN T. PEDERSEN / COOP NORGE Vis mer


Nøyaktig når de resterende Rimi-butikkene blir gjort om til Coop-butikker, er det ikke satt noen dato for, ifølge kommunikasjonssjef Kristin Paus. Samtidig bekrefter hun at dette vil skje ikke veldig langt frem i tid.

- Jeg kan ennå ikke fortelle nøyaktig når omleggingene starter, men det blir nå i vår. Dette blir bestemt etter at ICA juridisk sett har blitt en del av Coop, forteller Paus.

Så hvordan blir de nye butikkene? Ifølge Paus vil Rimi-butikkene bli omgjort til Coop Extra og Coop Prix-butikker.

- En Rimi-butikk som blir omprofilert til Coop Extra, vil fremstå med priser og vareutvalg akkurat som andre Coop Extra-butikker. Kundene skal ikke merke forskjell. Det samme gjelder for dem som bli omprofilert til Coop Prix.

Paus har tidligere uttalt til Dinside at oppkjøpet av ICA kan gi lavere priser i Coop-butikkene.

Hva med de egne merkevarene?

Nå forsvinner de første Rimi-butikkene


ICA og Rimi fører blant annet en del egne merkevarer, så hva skjer med disse når butikkene blir overtatt av Coop?

Dinside har tidligere testet flere produkter som er slike egne merkevarer, blant annet leverpostei og kaviar.

- Det er ikke tatt noen endelig beslutning om hvilke egne merkevarer vi vil videreføre i «nye» Coop. Dette må vi få komme tilbake til. Vi jobber nå med å «smake» oss gjennom hele det totale sortimentet. Planen er å videreføre det beste fra to verdener, sier Paus.