Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.comVis mer

Nå følger bankene etter

To storbanker har bestemt seg for å kutte rentene.

I går satte Norges Bank ned styringsrenten med 0,25 prosentpoeng, til 1,25 prosent. Og det kan virke som om landets største banker ikke helt var forberedt på rentenedsettelsen, for bare én bank, Skandiabanken, kunne melde om kutt i rentenivåene sine i timene etter rentemøtet.

Under tre prosent

Nå melder landets største banker at de gir etter, og følger rentekuttet til Norges Bank. DnB NOR kutter rentene på innskudd og utlån med 0,25 prosentpoeng, der beste boliglånsrente innenfor 75 prosent av verdigrunnlaget vil bli 2,85 prosent. De nye rentebetingelsene vil gjelde fra 24. juni for nye lån. For eksisterende lån og innskudd gjelder de nye vilkårene fra 27. juli.

- Nivået på pengemarkedsrentene er en av faktorene som bestemmer våre innlånskostnader. Vi har lovet å være raskt ute med å redusere renten når situasjonen tillater det, uttaler konstituert konserndirektør for Personmarked i DnB NOR, Jarle Mortensen.

Nordea vil også være med på renteleken, og setter ned rentene med 0,25 prosentpoeng. Beste boliglånsrente blir etter reuksjonen 2,90 prosent på lån på to millioner til Frdel Pluss-kunder innenfor 80 prosent av verdigrunnlaget.

Hvor mye kan du låne?

Ny boliglånskalkulator

Reduserte i går

Bare minutter etter at Norges Bank kom med den noe overraskende rentemeldingen, var Skandiabanken på banenen med å annonsere en rentenedsettelse på 0,25 prosentpoeng, som vil gjelde fra 1. juli 2009, både for eksisterende og nye kunder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den beste boliglånsrenten i Skandiabanken vil etter rentekuttet ligge på 3,10 prosent, og gjelder boliglån på inntil 60 prosent. Det vil altså si at banken ser ut til å ligge noe over det rentenivået DnB NOR og Nordea vil kunne friste med.