Selv om Kjetil Pedersen gjerne vil stoppe svindleren på Finn.no, er han veldig glad for å få penger tilbake fra SpendOn.
Selv om Kjetil Pedersen gjerne vil stoppe svindleren på Finn.no, er han veldig glad for å få penger tilbake fra SpendOn.Vis mer

Nå får Kjetil nytt forhåndsbetalt Visa-kort

- Dette er en veldig trist sak for en 15-åring, sier daglig leder i SpendOn.

I går omtalte vi Kjetil Pedersens uheldige erfaring med en svindler på Finn.no. Den uærlige selgeren ba Kjetil bruke 2.500 kroner på et SpendOn-kort som selgeren raskt benyttet seg av. Kjetil fryktet at pengene var tapt, men nå får han pengene tilbake fra SpendOn.

- Vi ønsker å utstede et nytt SpendOn-kort til Kjetil Pedersen slik at han ikke lider noe tap likevel. Dette er først og fremst bare en trist historie og bitter erfaring for en 15-åring. Vi gjør dette som en tjeneste, men vil presisere at vi ikke ser noe ansvar i denne saken spesielt, sier Per Erik Nygaard, daglig leder i SpendOn, til DinSide.

SpendOn er for ordens skyld et forhåndsbetalt Visa-kort som kan kjøpes på nettet eller hos 7-eleven og Narvesen. Kortet kan benyttes hos alle Visas brukersteder over hele verden inklusiv netthandel.

- Veldig overrasket

Kjetil blir naturlig nok veldig glad over å høre at han i alle fall får pengene tilbake selv om dette ikke stopper svindleren fra å fortsette.

- Jeg ble ganske overrasket nå. Dette er jo veldig bra, sier Kjetil til DinSide.

Dermed har ikke Kjetil lidd noe økonomisk tap som følge av luringen på Finn.no, som averterte en MacBook og lovet en "rask og seriøs handel".

Artikkelen fortsetter under annonsen

>>>Se også: Penger er den beste gaven

Opptatt av sikker netthandel

Nygaard i SpendOn ber DinSide advare mot å oppgi opplysninger om kortet til fremmede.

- Det er riktig at man ikke kan benytte seg av kortet hvis man ikke har for eksempel utløpsdato, men er du ute etter å svindle, er dette en smal sak å finne ut av. Vedkommende kan gå på Narvesen, kjøpe et kort med en lav saldo, og da ser vedkommende av kortet hvilken utløpsdato våre kort har for denne perioden, forklarer Nygaard.

Han ber derfor personer som benytter SpendOn som betalingsform å være forsiktige.

- Kundene våre handler ofte på nettet med kortene våre, og vi liker ikke at kortene våre blir svindlet med. SpendOn Visa gavekort er et bra betalingsalternativ for netthandel hvis man handler hos seriøse nettbutikker. Men som et betalingsmiddel mellom privatpersoner skal man være ytterst forsiktig med å oppgi kortdetaljer, sier Nygaard til DinSide.

Han legger til at dersom man skal bruke et SpendOn-kort som en type betaling, så kan man oppgi kunde-ID til mottakeren. Da kan mottakeren gå inn på nettsiden hos SpendOn og sjekke saldoen der, men ingen annen informasjon bør oppgis.

- Men egentlig er dette totalt unødvendig. Finn.nos og PayEx’ betalingsgaranti tilbyr utmerket sikkerhet for både selger og kjøper, avslutter Nygaard.