Nå er det billig å bruke mobiltelefon

I noen tilfeller er det faktisk helt gratis.

Du kommer unna med små beløp - selv når du ringer mye. Foto: Per Ervland
Du kommer unna med små beløp - selv når du ringer mye. Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skarp konkurranse i markedet kommer deg som forbruker til gode. Våre stikkprøver viser at de mindre mobilselskapene leder an på pris. One Call, Ludo Mobil, Tele 2 og TalkMore er alle med i teten, men nykommeren Mobildeal er aller best for storbrukeren. De største selskapene Telenor Mobil og NetCom havner langt ned på listene.

Ringer du ofte, men med korte samtaler, eller snakker du lenge når du først ringer? Sender du mange sms? Og ringer du mest til fasttelefon eller til mobiltelefon? Dette er spørsmål du bør stille deg før du bestemmer deg for hvilket mobilabonnement du bør velge.

Du slipper å betale noe

Hvis du ringer lite eller ingenting, er det slutt på den tiden da du måtte betale for det likevel. Regningen din kan komme ned mot 0 kroner per år hvis du velger riktig mobilselskap og -abonnementstype. Noen abonnementer inkluderer et forbruk på et visst antall kroner du kan ringe eller sende meldinger for. Holder du deg under dette forbruket, slipper du å betale noe i det hele tatt.

One Call Full Pakke viser seg å være et svært gunstig alternativ for deg som ringer mye. Månedsavgiften på 299 kroner inneholder 1.500 ringeminutter, 150 sms, 15 mms, og 25 MB datatrafikk per måned. Men for den som skravler mye med lengre samtaler, er det umulig å overse nykommeren Mobildeal Action som tilbyr 3.000 ringeminutter hver måned for 351 kroner. Det betyr at du kan snakke i en og en halv time hver dag uten å bli fakturert noe ekstra.

1-kronesmobilene blir mye dyrere

Vår pristest:

Vi har brukt DinSides mobilkalkulator for å regne på tre ulike typer forbruk:

 • Gjerrigknarken: Du har mobiltelefon mest for å være tilgjengelig og kunne motta sms og samtaler fra andre. Du ringer sjelden og samtalene er korte, men du sender noen sms.
 • 5 minutter ringetid per uke fordelt på 1 samtale og 1 sms per uke. Resultatet viser totalpris per år.
  5 minutter ringetid per uke fordelt på 1 samtale og 1 sms per uke. Resultatet viser totalpris per år. Vis mer


  Se hele listen og spesifikasjoner

 • Hyperbrukeren: Du bruker mobiltelefonen mye og ringer ofte, men har korte samtaler. Sms bruker du sjelden, du synes det går raskere å ringe. De fleste samtalene går til andre mobiltelefoner.
 • 30 minutter ringetid per dag, fordelt på 10 samtaler, 2 sms per dag.Resultatet viser totalpris per år.
  30 minutter ringetid per dag, fordelt på 10 samtaler, 2 sms per dag.Resultatet viser totalpris per år. Vis mer


  Se hele listen og spesifikasjoner

 • Skravlekoppen: Du har ikke fasttelefon og skravler derfor lenge i mobiltelefonen, spesielt i helgene. Du ringer ikke så ofte, men samtalene er ofte lange. Du sender også mange sms og er delvis hekta på sosiale medier via mobiltelefonen.
 • 30 minutter ringetid per dag, fordelt på 3 samtaler, 10 sms per dag. Resultatet viser totalpris per år.
  30 minutter ringetid per dag, fordelt på 3 samtaler, 10 sms per dag. Resultatet viser totalpris per år. Vis mer


  Se hele listen og spesifikasjoner

  Når mobilabonnementer skal sammenlignes, blir brukerene ofte kategorisert slik som vi har gjort ovenfor, men uten å spesifisere ytterligere. Da er det fort gjort å anta at man tilhører en annen kategori enn det du faktisk gjør. Kanskje gikk du fra "medium bruker" til "storbruker" for flere år siden? Det er derfor viktig at du sjekker selv:

  Hvor mye kan DU spare? >>> Til mobilkalkulatoren

  Hva med service?

  Det er likevel mer enn pris som avgjør om du blir fornøyd med mobilabonnementet ditt. Pristesten tar ikke hensyn til for eksempel kundeservice eller graden av mobildekning i vårt langstrakte land. Men er slike faktorer god nok grunn til å betale flere tusen kroner for mye i året? En tidligere undersøkelse viste at et stort flertall av mobilkundene ikke var interessert i å bytte mobilabonnement - til tross for at de visste at andre var billigere.

  Er de små selskapene like gode som de store? Delta i debatten under!

  Se også: Get la ut hemmelig nummer