Lån og stipend i Lånekassen

Nå bør du søke om stipend

På fredag er det nemlig for seint.

SISTE FRIST: Nå lønner det seg å søke om lån og stipend. Foto: Frank May/NTB scanpix
SISTE FRIST: Nå lønner det seg å søke om lån og stipend. Foto: Frank May/NTB scanpix Vis mer

Er du elev ved en videregående skole, eller skal studere høyere utdanning eller ta annen utdanning? Da bør du snart søke om lån og stipend i Lånekassen.

15. november, det vil si førstkommende torsdag, går fristen ut. Har man ikke sendt inn søknaden da, går man glipp av støtte for høstsemesteret. Det bekrefter Lånekassen i en pressemelding.

– Søker du etter fristen, går du glipp av støtte for dette høstsemesteret, sier Nina Schanke Funnemark, direktør i Lånekassen, i pressemeldingen.

Undersøk hva du kan ha krav på

Lånekassen opplyser om at 250.000 studenter hvert år søker støtte til utdanning i Norge og utlandet, og at de i skoleåret 2017–2018 delte ut mer enn 27 milliarder kroner i utdanningsstøtte til studenter.

I tillegg søkte 170.000 elever om utdanningsstøtte, og her ble det gitt nesten 2 milliarder kroner til elever i videregående opplæring.

Elever i videregående skole kan ha rett på tre ulike stipender: utstyrsstipend, bostipend og grunnstipend. Er du usikker på om du har krav på stipend? Da anbefaler vi at du leser denne saken.