Vær føre var og ha pinkodene i orden når selvangivelsen er her. Foto: Kristina Picard
Vær føre var og ha pinkodene i orden når selvangivelsen er her. Foto: Kristina PicardVis mer

Nå bør du bestille pin-koder

Om noen få uker kan du levere selvangivelsen på nett. Men for å gjøre det, trenger du pinkodene dine.

De første selvangivelsene blir sendt ut den 22. mars. I løpet av de tre påfølgende ukene skal samtlige selvangivelser sendes ut.

Og allerede fra 23. mars kan du levere selvangivelsen på nettet. Men bare om du har pinkodene du har fått fra Skatteetaten.

Søk i SKATTELISTENE

Enkelt å få nye koder

Nå oppfordrer Skatteetaten deg til å finne frem kodene, og om du har rotet dem bort, bør du bestille nye så fort som mulig. I fjor var det over 77.000 nordmenn som måtte bestille nye pinkoder, før de kunne levere selvangivelsen.

Heldigvis er det ikke mye som skal til for å få tilsendt de nye sifrene:

Nye koder kan bestilles på på skatteetaten.no/pin, eller ved å sende en tekstmelding med kodeordet PINKODER og fødselsnummeret ditt til 02111. Husk at fødselsnummer består av 11 siffer, slik at du ikke bare sender personnummeret ditt eller fødselsdato.

Om alt går som normalt, vil du motta kodene i posten på folkeregistrert adresse i løpet av et par virkedager.

Husk at siste frist for å levere selvangivelse for lønnstakere og pensjonister er 30. april 2010.

Penger tilbake? Du kan faktisk sjekke nå!

Ikke nødvendig å levere

Dersom all informasjonen på selvangivelsen din stemmer, trenger du ikke å bekymre deg for verken pinkoder eller levering. For har du ingen endringer, trenger du som vanlig ikke å levere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men det er mange som har krav på å få igjen flere tusen kroner på skatten, selv om det ikke er oppført på den forhåndsutfylte selvangivelsen. Har du for eksempel hatt store utgifter i forbindelse med sykdom, kan du ha krav på betydelige skatterabatter, noe som du selv må informere om og dokumentere på selvangivelsen.

Les mer her: Få tusenvis av kroner igjen på skatten