Nå blir denne vanligere

Når du handler hos Coop Obs hjelper ShopExpress deg med å unngå lange køer. Vi har prøvd løsningen i praksis.

<b>HOLD ET ØYE MED PENGEBRUKEN:</b> ShopExpress hjelper deg med å følge med på totalsummen til enhver tid. Foto: MAGNUS JOHANSEN
HOLD ET ØYE MED PENGEBRUKEN: ShopExpress hjelper deg med å følge med på totalsummen til enhver tid. Foto: MAGNUS JOHANSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lei av lange køer? Coop Obs mener de har løsningen. Med en liten, håndholdt kontroll, kan du skanne varene dine selv, samt sjekke ut og betale på egenhånd.

ShopExpress har vært i et fåtall av Coop Obs’ butikker over lengre tid, men nå jobber de med å innføre systemet i samtlige Obs-forretninger i landet.

- Hensikten er jo først og fremst at folk skal slippe køene. I tillegg får du et godt overblikk på sluttsummen. Det er såpass populært at vi nå innfører det i alle Coop Obs-butikker, sier Konstituert informasjonssjef Kristin Paus i Coop til Dinside.

Dermed kan den grå dingsen bli en del av de fleste nordmenns hverdag, selv om det fortsatt er uavklart om flere butikkjeder vil ta denne løsningen i bruk. Dinside tok derfor ShopExpress med på en prøvekjøring.

Smart pakking

En av de største fordelene, er at du kan pakke de ferdig skannede varene direkte i handleposer. Posene kan du ta med fra et stativ ved inngangen før du begynner å handle. Dermed er du ferdig pakket og skannet idet du skal betale.

LETT TILGJENGELIG: ShopExpress finner du i inngangen til de fleste Coop Obs-butikkene i Norge. Foto: MAGNUS JOHANSEN
LETT TILGJENGELIG: ShopExpress finner du i inngangen til de fleste Coop Obs-butikkene i Norge. Foto: MAGNUS JOHANSEN Vis mer
LITT TUNGVINT: Du må veie frukt og grønt selv når du bruker ShopExpress. Foto: MAGNUS JOHANSEN
LITT TUNGVINT: Du må veie frukt og grønt selv når du bruker ShopExpress. Foto: MAGNUS JOHANSEN Vis mer


Dette skiller systemet fra andre selvbetjente systemer mange kjenner fra enkelte butikker i Meny- og Kiwi-kjeden samt for eksempel Ikea, der du handler som vanlig og skanner varene selv i den selvbetjente kassen ved utgangen.

Men ikke alle varer kan selvbetjenes: Nei til selvbetjente snus-skap

Følger med på beløpet

En annen fordel er at du til enhver tid kan se totalsummen på varene du har skannet på den lille skjermen. Dermed er det mye enklere å holde oversikten over pengebruken.

Selve utsjekkingen er også enkel. Du trenger bare å skanne Coop- medlemskortet, så er du klar til å betale.

Vær imidlertid klar over dette: Er du Coop-medlem må du regne med at kjeden vet alt om handlevanene dine

Må veie selv

Alt er imidlertid ikke rosenrødt. Når du kjøper frukt, grønt og smågodt, må du veie dette selv på en vekt i de ulike avdelingene. I tillegg må tilbudsvarer skannes fra en egen strekkode på veggen. Skanner du bare selve varen, må du betale fullpris. Det er ikke alltid like enkelt å få med seg.

Alt dette gjør at du må handle mye for at det skal lønne seg rent tidsmessig. Skal du bare ha noen få varer, vil det å bruke ShopExpress føre til at du i de fleste tilfeller vil bruke mer tid.

På reisefot? Her er det også selvbetjent passkontroll

Går unna

Hvis det ikke er kø i kassene, er det i de fleste tilfeller heller ikke verdt det. Det må i så fall være hvis du skal handle uvanlig mye.

Men på dager hvor køene tilsynelatende er evig lange, er ShopExpress et glimrende alternativ. For de teknisk mindre begavede kan det ta litt tid å venne seg til den, men så fort du mestrer funksjonaliteten, går det unna.

Paus mener også at det blir lettere å planlegge med ShopExpress.

- Det er lettere å vite hvor lang tid du vil bruke på handlingen, og dermed får kundene våre mer tid til å gjøre andre ting.

- Dessuten tror jeg barna synes det er morsomt å skanne, ler Paus.

Av: Magnus Johansen