Pin-koden må til om du skal levere selvangivelsen elektronisk. Foto: Colourbox.com
Pin-koden må til om du skal levere selvangivelsen elektronisk. Foto: Colourbox.comVis mer

Nå begynner det å haste

Mangler du fortsatt PIN-kodene, kan du få et problem.

De som skal endre selvangivelsen og ikke har PIN-kodene, kan komme i tidsnød for å få levert selvangivelsen elektronisk innen fristen, melder Skattedirektoratet. Tidsfristen for å levere selvangivelsen er som kjent 30. april.

Du er ikke alene om å ikke finne PIN-kodene. Hittil har over 100.000 nordmenn bestilt nye PIN-koder etter at selvangivelsen ble sendt ut. Men nå må du skynde deg hvis du skal få kodene i tide.

>>>Alt om årets selvangivelse

Kan bli forsinkelser

- Erfaringsmessig leverer omtrent halvparten av skattyterne selvangivelsen de siste dagene i april. Hvis mange av disse også vil trenge nye PIN-koder, og venter til en av de siste dagene før de bestiller nye, kan dette medføre at PIN-kodene ikke rekker frem i posten før leveringsfristen, påpeker avdelingsdirektør Inger-Berit Andersen.

Levering av selvangivelsen for sent vil vanligvis medføre forsinkelsesavgift og at skatteoppgjøret kommer i oktober.

Selvangivelse med BankID?

Kom i desember

For å levere selvangivelsen på nett, trenger du PIN-kodene som du mottok i eget brev i desember. Finner du ikke PIN-kodene, kan du bestille nye på skatteetaten.no eller på sms, men det tar normalt et par virkedager før kodene kommer i posten.

Tidligere stod PIN-kodene trykket på selvangivelse og skattekort. Av sikkerhetsmessige hensyn sendes nå PIN-kodene som eget brev. Dette mottok du i desember i fjor. Hvis du ikke finner dette brevet, må du bestille nye.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trenger du kodene?

Hvis du allerede har MinID, eller hvis du har opprettet et passord på Altinn, kan du få tilsendt et engangspassord på sms. Da omgår du PIN-kodeproblemene hos Skatteetaten.