Myter om sex

Sex er et tema som opptar de fleste, og derfor oppstår det en rekke myter på området. Her kommer sannheten om noen av mytene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er trygt å ha sex under menstruasjonen
I mange tilfeller vil det gå helt fint å ha sex når hun har menstruasjon, dette er tross alt den minst fertile perioden. Likevel bør dere ikke stole hundre prosent på dette. Sæden kan overleve i vaginaen hennes i opptil syv dager, og et egg kan overleve i tre. Dermed er det en mulighet for at disse møtes og hun blir gravid.

Det hjelper å ”hoppe av i svingen”
Mange tror at hvis mannen trekker seg ut av kvinnen før orgasmen, vil ikke noe sæd komme inn i henne. Men dette stemmer ikke. Allerede i begynnelsen av samleiet, kan det komme sæd. Sjansen for å bli gravid er selvsagt større hvis han ejakulerer i henne, men selv litt sæd kan gjøre henne gravid.

Kvinner trenger alltid masse forspill
Kvinner ønsker ofte forspill. Men noen ganger synes hun det er helt ok å hoppe over dette. Hvis dere for eksempel har spontan sex, er det like greit å gå rett på sak. Kvinner kan selv ta ansvar for å vise mannen hvorvidt hun ønsker forspill eller ikke - og mannen bør lytte til kvinnens ønsker.

God sex krever orgasme
Grunnen til at god sex er god, er at begge parter har det fint. Det er selvfølgelig fint med en orgasme, men god sex avhenger ikke av dette. Kvinner har større problemer med å oppnå orgasme enn menn, og må ofte se langt etter klimakset i sengen. Likevel kan de nyte sexen. Grunnen til at mange kvinner simulerer orgasme, er rett og slett at mannen ønsker å gi henne orgasme.

Menn er alltid klare for sex
Enkelte tror at alle menn vil ha sex bestandig. Disse ser ut til å glemme at også menn er mennesker, og at også de kan ha kvelder hvor de bare vil sove. Sex har mye med følelser å gjøre, og hvis han ikke er i humør, er stresset, syk eller trøtt, er det ikke sikkert han vil ha sex - akkurat som kvinner.

 

Mozon, 30.7.2006