Mye latter - lite smør

Vil du leve i hundre år? Her er oppskriften på et langt liv:

Det finnes mange undersøkelser som viser hvordan du kan holde deg frisk og sunn i over 100 år. Men hva er viktigst – røykeslutt eller grønnsakssuppe? Og blir du virkelig sunnere av å bo på vestkanten?

En gruppe kanadiske forskere har samlet omfattende informasjon fra over 5.000 mennesker over 40 år. Og de har svaret på hva som kan gjøre deg til en skikkelig gammel krok.

Les mer her: Hemmeligheten bak et langt liv

Anbefaler latter
Den svenske 107-åringen Rut Mikaelsson har fortalt en journalist fra Aftonbladet om hemmeligheten bak et langt liv. Hun legger vekt på en god latter for å bli over 100 år gammel.

- Le mye og ligg unna smør, er rådet fra Mikaelsson.

Hun tilbringer nå dagene på eldrehjemmet med en sjømannssang om morgenen og en sukkerbit med kaffe etter lunsj. Og om hun fikk velge, holdt hun gjerne ut i nye 100 år.

- Herregud, er jeg virkelig blitt så gammel? Det føles ikke slik, jeg skulle gjerne begynt om igjen og leve evig, sier kvinnen som ble født i 1899 til Aftonbladet.

Gammel med blåbær
Arbeiderparti-kjempen Håkon Lie er nå i sitt 102. leveår. På hundreårsdagen ga han Dagbladet følgende forklaring på hvordan man holder seg gammel og frisk: Kroppsarbeid og blåbær.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På grunn av en artikkel i British Medical Journal ble Lie overbevist om bærenes helseeffekt. Nå spiser han en halv kopp blåbær hver dag. Og den engelske artikkelen har siden blitt bekreftet av en mengde undersøkelser og rapporter som konkluderer med at blåbær er noe av det sunneste du kan putte i munnen.

Les mer her: Lev lenger med blåbær