Musikken avslører deg

Operafans drikker vin og hip hopere har et vilt sexliv. En britisk forsker hevder at musikksmaken din avslører hvem du er.

Hva slags musikk har du på MP3-spilleren? Klassisk? Pop og rock? Dance? En britisk forsker hevder nå å kunne finne ut hvem du er ved å se på musikksmaken din.

Forskerne fra University of Leichester i England intervjuet mer enn 2500 personer til studien, skriver Forskning.no og Ananova.

Pop, rock, club
De som liker DJ-basert klubbmusikk som har prøvd mest narkotika: Hele 64 prosent i denne gruppen har prøvd narkotiske stoffer. Blant popfansen er det størst variasjon mellom kjønnene. Mens 83 prosent av kvinnene liker listepop, liker bare 17 prosent av mennene. Hele 89,8 av de rockefrelste har eller vil ha barn.

Hip hop, dance
Hip hop- og dansefrelste er mest dristige i sexlivet. Mens 35,4 prosent av disse har hatt 0-1 partner, har 37,5 hatt minst fem partnere. Til gjengjeld bor bare 19,6 sammen med en partner. Det er også de som tar mest narkotika, og sammen med bluesgruppen har de blitt mest arrestert.

Klassisk
De fleste som liker klassisk musikk, er flinke til å betale gjelden på kredittkortet. Og 69 prosent av dem er gift. Mange fans av klassisk musikk, er også fans av cannabis. Mer enn en fjerdedel av disse hadde prøvd stoffet.

Opera
Operatilhengerne drikker mest vin av de musikkinteresserte. I denne gruppen har vi også flest personer med doktorgrad. Det kan nok ha en sammenheng med alderen: 32 prosent er pensjonerte.

Blues
Folk som liker blues, har størst sannsynlighet for å ha fått straff etter ulovlig kjøring. Det er også bluesfansen som røyker mest. Blues tiltrekker seg dessuten flest par: 86,2 prosent har kjæreste.

Musikal
Liker du "Jesus Christ Superstar", "Les Miserables" eller "Annie" bedre enn listepop? Da kan du puste lettet ut. Musikalfans er nemlig den mest lovlydige gruppen: Bare 4,3 prosent har blitt arrestert. De bruker også minst narkotika og gjør mest veldedighetsarbeid.

Studien er publisert i tidsskriftet Psychology of Music.

Les mer: Musikk kan også hjelpe mot smerte.

 

Mozon.no, 20.09.2006