<i>Foto: EmiSta</i>
Foto: EmiStaVis mer

- Musehalen i Grandiosaen uforklarlig

Funnet av en musehale på en Grandiosa har utviklet seg til den reneste CSI-episoden. Det som er igjen av offeret er sendt til et eksternt laboratorium for DNA-analyse, og sabotasje utelukkes ikke.

MuseGrandis

Thomas Ludvigsen fikk litt mer kjøtt enn han hadde betalt for. Forrige uke fant han en musehale, med hår og litt kjøtt, oppå sin Grandiosa. Ludvigsen leverte pizzaen inn til Mattilsynet før plasten var fjernet, og saken har ført til full etterforskning ved Stabburets pizzafabrikker på Stranda.

Ikke så rart kanskje. Grandiosaen har en sterk plass i Nordmenns hjerter. Hvert år spiser vi 20 millioner Grandiosa, og siden 1980 har vi fortært 270 millioner av dem.

Ifølge NTB har Mattilsynet enda ikke funnet noe i fabrikkene som kan forklare hvordan musehalen havnet på pizzaen. Mattilsynets inspektører har også lett etter spor av skadedyr i fabrikklokalene, men heller ikke her har de funnet noe som kan oppklare musehalen.

Ikke felle-fangst

Grandiosa-stopp?

Vil du slutte å spise Grandiosa etter musehalehistorien? (Avsluttet)
Nei, dette er et unntakstilfelle(57%) 156
Ja - aldri mer Grandis(25%) 68
Ja, i en viss periode(18%) 50
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Distriktssjef Eli Brunstad Høydal i Mattilsynet sier at de fører jevnlige kontroller ved bedriften, og at det aldri er påvist skadedyr i lokalene. Et skadedyrfirma arbeider også for bedriften, men det er ikke gjort fangst i feller som er satt ut.

- Hygienen i fabrikkene er god og kontrollen av hver enkelt pizza omfattende. For oss fremstår denne musehale-saken som merkelig. Vi ønsker ikke å spekulere på hva som kan ha skjedd, men har selv ingen forklaring ut fra kontrollene vi har gjort ved bedriften, sier Brunstad Høydal.

DNA-spor

Stabburet tar ikke lett på saken. Siden de ble kjent med saken forrige uke har de undersøkt produktet, pappemballasjen og plasten. Musehalen er sendt til edt eksternt laboratorim for DNA-analyse, for å bestemme både art og opprinnelsesland.

Fabrikksjef Joel Oresten har heller ikke klart å finne noen naturlig forklaring på hvordan musehalen er kommet inn i pizzapakken.


- Vi ønsker ikke å gå ut å si at vi aldri gjør feil, og ønsker heller ikke å si at dette kan være sabotasje. Men for meg er det nokså usannsynlig at en musehale på toppen av en pizza kan ha passert kontrollene, sier han.

- Hver pizza sjekkes av to personer uavhengig av hverandre. Det er i tillegg sjekk med metalldetektor av hver pizza, og vi har nylig tatt i bruk røntgenutstyr på en kontrollinje, sier Oresten.

Foreløpig er dette ingen politisak. Det kan det fort bli dersom det viser seg at musehalen er plassert i pizzapakken med hensikt.

- Vi har produsert 270 millioner Pizza Grandiosa, og det er første gang vi hører om noe som dette. Vi vil ta alle midler i bruk for å komme til bunns i dette, sier informasjonssjef Robert Rønning i Stabburet til NTB.

Kilde: NTB, Stabburet