Chatting på MSN fra mobilen kutter mobilregninga di. Foto: Jyn Meyer
Chatting på MSN fra mobilen kutter mobilregninga di. Foto: Jyn MeyerVis mer

MSN på mobilen

MSN og ny mobiltelefonteknologi danker ut smsen. Du kan spare tusener.

"Hallå, skjer a (smiley)?"

Lynmeldingssystemene kommer nå sprettende fra MSN, AOL Messenger, ICQ og dataskjermen til mobiltelefonene din. Dermed kan du redusere SMS-kostnadene med 90 prosent.

Billigere og billigere

Installerer du en lynmeldingsklient på telefonen, kan du bruke den i stedet for sms. Mens en sms koster rundt 75 øre stykket, koster en lynmelding ikke noe utover dataoverføringskostnaden.

- Du betaler 20 kroner per megabyte i dataoverføring både hos Netcom og Telenor. Siden en kort melding kanskje er på 1 kilobyte (en tusendels megabyte), blir kostnaden en tusendel av 20 kroner, altså 2 øre, sier Jon Erland Madsen, redaktør for mobile tjenester i Aller Internett*.

- Alle tenåringer burde derfor ha MSN på telefonene sine.

Ny teknologi får din telefon på MSN - gratis

- Spar penger med å sende lynmeldinger i stedet for sms, oppfordrer Jon Erland Madsen, redaktør for mobile tjenester i Aller Internett.
- Spar penger med å sende lynmeldinger i stedet for sms, oppfordrer Jon Erland Madsen, redaktør for mobile tjenester i Aller Internett. Vis mer


Jon Erland Madsen anslår at det ikke er mange som i dag har lynmeldingstjenester på mobilitelefonene sine. En av grunnene er at det hittil bare har vært Qtek-telefoner og telefoner som støtter Microsoft som kunne få deg på MSN mobilt. Og ifølge IT-avisen er denne typer telefoner både ulekre og dyre. Men nå blir det orden på sakene. Mobiltelefon- og internettjenesteselskapet Combitel leverer nå teknologien som skal til for å få også regulære telefoner på MSN.

- Alle telefoner som har javateknologi kan gå på vår side og laste ned programvaren, sier Aleksander Helmersberg, markedsdirektør i Combitel til DinSide. - Det vil i en prøveperiode være gratis å få denne teknologien, men etter hvert vil vi fakturere våre kunder for tjenesten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aleksander Helmersberg, markedsdirektør i Combitel lover tekstmeldinger til 3 øre.
Aleksander Helmersberg, markedsdirektør i Combitel lover tekstmeldinger til 3 øre. Vis mer


Han hevder at telefonselskapene har visst om at det eksisterte en slik teknologi i flere år:

- Men dersom hele folket ville ville slutte å bruke sms ville telefonselskapenes økonomi kræsje, sier Helmersberg.

Teknologien leveres i samarbeid med et autsralsk selskap som ifølge Combitel-direktøren, har drevet med denne type tjenester i årevis.

Døden for sms?

Med den nye teknologien skulle man tro at SMS som kommunikajsonsform dør:

- SMS dør ikke med en gang. SMS kan du sende når som helst, mens ennå forutsetter flere av lynmelding-programmene at kontaktene dine er pålogget programmet, sier Madsen.

Kilder: Combitel

AKTUELT:

DinSides mobilkalkis

MSN på mobilen


SPAR & TJEN: Plott inn dine data og finn ut hvilket abonnement som gir deg mest for pengene.

Les mer

Mobil med promilletjeneste

 Foto: Inga HOlst
Foto: Inga HOlst Vis mer


NYTTIG: Nå er den her, mobilen for alle som har vært på druen. Den sperrer nemlig for utgående samtaler når du er pussa.

Les mer

*Vi gjør oppmerksom på at DinSide også er endel av Aller Internett.