MPX rotet med prisen

- Vi legger oss helt flate. Dette er en utrolig kjedelig sak, sier salgs- og markedssjefen.

Den kraftige bærbare PC-en ble feilaktig satt ned til 5.999 kroner. Foto: Mpx.no
Den kraftige bærbare PC-en ble feilaktig satt ned til 5.999 kroner. Foto: Mpx.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha mottatt flere tips ble DinSide nødt til å spørre salgs- og markedssjefen i MPX:
Hva var det egentlig som skjedde i nettbutikken natt til søndag forrige uke?

– Vi hadde en supersøndag-kampanje, og der ble det dessverre lagt ut feil pris på et av produktene, sier Dag Olav Knutsen.

Tilbudet gjaldt PC-en Asus G73JH, som normalt koster 14.695 kroner hos MPX. PC-en skulle få en tilbudspris på 13.999, men ble i stedet priset til lave 5.999 kroner. Dette fikk kundene til å gå amok.

– Annonsen ble aktivert natt til søndag, og når vi setter opp en pris, så er dette en automatisert sak som går ut i annonsene. Vi oppdaget feilen klokken åtte søndag morgen, men da var det allerede et betydelig antall som var bestilt, sier Knutsen.

>>>14 billige bærbare - og vår favoritt

– Legger oss helt flate

Han ønsker ikke å spekulere i om kundene forstod at prisen var feil, men forteller at det blant annet finnes en forumtråd der lesere påpeker at produktet må være feilpriset.

MPX har kansellert odrene, og alle kundene som bestilte produktet, skal nå ha mottatt en e-post fra MPX der de forklarer hva som har skjedd.

– Vi legger oss helt flate. Dette er en utrolig kjedelig sak. Vi har gjort en stor blemme som er veldig beklagelig, sier Knutsen.

For stor kamel å svelge

Men kunne ikke MPX tatt kostnaden på sin kappe?

– Hadde det vært snakk om et produkt til 1.000 kroner som feilaktig var satt ned til 400, så hadde vi gjort det. Men når det er snakk om såpass stor prisforskjell, og det var et betydelig antall som ble bestilt, så kan vi ikke ta kostnaden. Ikke i det omfanget her, beklager Knutsen.

– I salgsvilkårene våre står det at dersom det oppstår en vesentlig feil, så har vi anledning til å slette ordren i bakkant og samtidig gi kunden beskjed om det. Det betyr imidlertid ikke at vi ikke beklager at dette har skjedd.

Se også: STOR PRISTEST AV NETTBUTIKKER

– Avtalen er bindende

Forbrukerrådet mener imidlertid at avtalen er bindende.

Martin Skaug Halsos i Forbrukerrådet mener kundene har krav PC-en til tilbudspris - selv om prisen var en feil. Foto: CF-Wesenberg/kolonihaven.no
Martin Skaug Halsos i Forbrukerrådet mener kundene har krav PC-en til tilbudspris - selv om prisen var en feil. Foto: CF-Wesenberg/kolonihaven.no Vis mer


– Ja, vi mener at loven er klar her: Selv om MPX har solgt produktet til lavere pris enn hva de hadde tenkt, så er avtalen bindende for dem, sier Martin Skaug Halsos, kommunikasjonsrådgiver i Forbrukerrådet til DinSide.

Han påpeker at selv om det var et svært godt tilbud, så hadde forbrukeren ingen grunn til å tro at dette skulle være feil.

– I dagens marked selges dyre produkter til én krone, og forbrukerne får stadig svært gode tilbud. Her har ikke MPX noen god sak, selv med de salgsvilkårene de viser til, sier Halsos til DinSide.

Han anbefaler forbrukere som har kjøpt produktet, å ta kontakt med sitt lokale Forbrukerråd og eventuelt ta saken videre til Forbrukertvistutvalget.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer