Netonnet lover at norske kunder som har mottatt telefoner med svenske tastaturer vil bli tilbudt en løsning de vil bli fornøyd med. Misvisende informasjon i tilknytning til den norske angrerettloven er allerede endret. (Illustrasjonen er basert på bilde fra leser og faksimile fra netonnet.no) Foto: Per Ervland
Netonnet lover at norske kunder som har mottatt telefoner med svenske tastaturer vil bli tilbudt en løsning de vil bli fornøyd med. Misvisende informasjon i tilknytning til den norske angrerettloven er allerede endret. (Illustrasjonen er basert på bilde fra leser og faksimile fra netonnet.no) Foto: Per ErvlandVis mer

Mottok telefon med svensk tastatur

Svensk nettbutikk sendte ut telefoner med svenske tastaturer til sine norske kunder. Og opererte med betingelser i strid med den norske angrerett-loven. Nå lover netonnet.no å ordne opp.

- Jeg bestilte meg en Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro tidligere denne uken fra netonnet.no. Da jeg pakket ut telefonen oppdaget jeg at det utskyvbare tastaturet har svenske taster. Jeg gikk inn på siden til netonnet.no i dag for å se om det står noe om dette. Til slutt ser jeg at det er skrevet på lenken "Tekniske spesifikasjoner" at den har svensk tastatur. Synes dette var altfor dårlig opplyst av dem - det er jo ikke alle som klikker på utvidet informasjon om telefonen, skriver en av våre lesere i en epost til DinSide.

Godt gjemt

Netonnet er i utgangspunktet en svensk nettbutikk, men henvender seg også til norske kunder via den norskspråklige utgaven; netonnet.no. Da DinSide kikket nærmere på saken viste det seg ganske riktig at det ikke lå noen informasjon om det svenske tastaturet i produktbeskrivelsen på netonnet.no. Denne informasjonen var gjemt under arkfanen "Tekniske spes."

Rett og slett en feil

Hva med deg?

Hvilke erfaringer har du med netthandel? (Avsluttet)
Fungerer utmerket, aldri hatt problemer(47%) 430
Fungerer vanligvis greit, men blir tidvis noe kluss(43%) 389
Fungerer dårlig, har sluttet å handle på nett(6%) 50
Fungerer sjeldent greit, blir ofte kluss(4%) 37
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


- Hvorfor sender dere ut telefoner med svensk tastatur til norske kunder?

- Det at vi har sendt ut telefoner med svensk tastatur, er rett og slett en feil, og vi skal prøve å finne ut hvorfor dette har skjedd. Telefonene som skal til Norge skal egentlig ha et skandinavisk tastatur. For å unngå problemer har vi derfor fjernet produktet fra våre nettsider, sier Mikael Anstrin, kundeservicesjef hos Netonnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Hvor mange slike telefoner er sendt til norske kunder?

- Fordi vår innkjøpsansvarlige på mobiltelefoner er på tjenestereise, kan jeg ikke gi deg et nøyaktig tall. Jeg antar imidlertid at det er noen hundre telefoner som er solgt til norske kunder. Jeg kan imidlertid se at vi kun har 1 prosent retur - uansett returårsak - på denne telefonen fra norske kunder.

Vil bli fornøyd

Da DinSide i februar i en uhøytidelig kåring ba våre lesere stemme på sin favoritt blant 20 elektronikk-nettbutikker, havnet netonnet.no på en 10.-plass. Foto: netonnet.no
Da DinSide i februar i en uhøytidelig kåring ba våre lesere stemme på sin favoritt blant 20 elektronikk-nettbutikker, havnet netonnet.no på en 10.-plass. Foto: netonnet.no Vis mer


- Hvordan vil dere behandle norske kunder som ønsker å bytte telefonen i en telefon med norsk tastatur?

- Vi har allerede gått ut med informasjon internt og er sikre på at vi skal finne en løsning som sørger for at våre kunder blir fornøyd, sier Anstrin.

Tvilsomt om angrerett

DinSide har tidligere erfart at ikke alle nettbutikker er like flinke til å informere korrekt om den norske angrerettloven. Når vi først var i gang med netonnet.no, tok vi derfor samtidig en kikk på selskapets formuleringer knyttet til angrefristen. Og på netonnet.no fant vi blant andre denne formuleringen:

"Varen skal være i uforandret stand, dvs. ubrukt, ikke ødelagt eller skadet".

Feil igjen

«Her har vi dessverre også gjort en feil. Dette kan ha sammenheng med at den norske angrerettloven er strengere enn den svenske. Men det skulle ikke stått der og vil bli fjernet.»


- DinSide har skrevet mange artikler om angrerett og har brakt på det rene at norske internett-kunder har rett til såkalt "aktsom utprøving" av produktet. Hvorfor skriver dere at varen ved retur må være ubrukt?

- Her har vi dessverre også gjort en feil. Dette kan ha sammenheng med at den norske angrerettloven er strengere enn den svenske. Men det skulle ikke stått der og vil bli fjernet, lover Mikael Anstrin.

Da DinSide i etterkant sjekket Netonnets kjøpsbetingelser, var teksten endret til følgende: "For å kunne angre ditt kjøp får du kun bruke produktet i den utstrekning som kreves for å bedømme om du er fornøyd med det, normalt er dette en gang. Du får selvsagt åpne produktemballasjen om det trengs for at du skal kunne undersøke produktet."

Har du et tips andre DinSide-lesere vil ha nytte av å lese om? Send en epost til journalisten.

Les også:

  • Har du rett til å åpne pakken?
  • Angrerett: Ikke når du betaler i butikk
  • Angrerett også når du henter selv
  • Hvem betaler frakten?
  • CDon brøt Angrerettloven
  • På lager, men ikke til salgs
  • Elektronikk-nettbutikkene: Komplett.no mest populær