Mot historisk lave strømpriser

En våt sommer er faktisk godt for noe.

Mer tilsig og nedbør enn normalt førte til høy kraftproduksjon og oppfylling av vannmagasinene i andre kvartal i år.

Du får en ny og mer nøyaktig strømmåler

Kraftproduksjonen i andre kvartal har bare vært høyere i 2000 og 2005, melder Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

I løpet av kvartalet gikk fyllingsgraden i de norske vannmagasinene fra 1,4 prosentpoeng under normalt til 5,9 prosentpoeng over normalt.

Spotprisen på strøm i Norge og Sverige var i andre kvartal 15-20 prosent lavere enn i første kvartal og rundt 50 prosent lavere enn i samme periode i fjor.

Hvilken strømleverandør er billigst? Sjekk med vår Strømkalkulator!
Hvilken strømleverandør er billigst? Sjekk med vår Strømkalkulator! Vis mer


- Det er først og fremst den gode ressurstilgangen i form av nedbør og tilsig som ga fall i børsprisen på elektrisk kraft, sier avdelingsdirektør Marit Lundteigen Fossdal i NVE.

Bytt og spar med DinSides strømkalkulator

Mot historisk lave strømpriser i august

Og vannmagasinene er fortsatt fulle, og kraftproduksjonen går for fullt. Strømprisene ligger an til å bli rekordlave i august, tror strømleverandøren Fjordkraft.

Hittil i august er innkjøpsprisen på strøm i Sør-Norge 3,4 øre per kilowattime, eller 4,25 øre inkludert moms. Ikke siden 1993 har strømprisene vært lavere.

– Varer de ultralave strømprisene ut måneden, vil august gi historisk lave innkjøpspriser på strøm i Sør-Norge. I juli var innkjøpsprisene medregnet moms 12,8 øre per kilowattime. Dette har vært en gladsommer for strømkundene, sier informasjonssjef Jeanne K. Tjomsland i Fjordkraft.

Omregnet til dagens kroneverdi kostet strømmen 3,9 øre per kilowattime, uten moms, i mai 1993. Prisen i august samme år var 2,6 øre.