Mot historisk lave strømpriser

En våt sommer er faktisk godt for noe.

Publisert
Sist oppdatert

Mer tilsig og nedbør enn normalt førte til høy kraftproduksjon og oppfylling av vannmagasinene i andre kvartal i år.

Du får en ny og mer nøyaktig strømmåler

Kraftproduksjonen i andre kvartal har bare vært høyere i 2000 og 2005, melder Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

I løpet av kvartalet gikk fyllingsgraden i de norske vannmagasinene fra 1,4 prosentpoeng under normalt til 5,9 prosentpoeng over normalt.

Spotprisen på strøm i Norge og Sverige var i andre kvartal 15-20 prosent lavere enn i første kvartal og rundt 50 prosent lavere enn i samme periode i fjor.

Hvilken strømleverandør er billigst? Sjekk med vår Strømkalkulator!
Hvilken strømleverandør er billigst? Sjekk med vår Strømkalkulator! Vis mer


- Det er først og fremst den gode ressurstilgangen i form av nedbør og tilsig som ga fall i børsprisen på elektrisk kraft, sier avdelingsdirektør Marit Lundteigen Fossdal i NVE.

Bytt og spar med DinSides strømkalkulator

Mot historisk lave strømpriser i august

Og vannmagasinene er fortsatt fulle, og kraftproduksjonen går for fullt. Strømprisene ligger an til å bli rekordlave i august, tror strømleverandøren Fjordkraft.

Hittil i august er innkjøpsprisen på strøm i Sør-Norge 3,4 øre per kilowattime, eller 4,25 øre inkludert moms. Ikke siden 1993 har strømprisene vært lavere.

– Varer de ultralave strømprisene ut måneden, vil august gi historisk lave innkjøpspriser på strøm i Sør-Norge. I juli var innkjøpsprisene medregnet moms 12,8 øre per kilowattime. Dette har vært en gladsommer for strømkundene, sier informasjonssjef Jeanne K. Tjomsland i Fjordkraft.

Omregnet til dagens kroneverdi kostet strømmen 3,9 øre per kilowattime, uten moms, i mai 1993. Prisen i august samme år var 2,6 øre.
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer