Moro for mange

Noen spill er morsommere når man er flere. Her er fire forslag. Du har sikkert noen gamle slagere på lager du også.


Beachvolley


Er en god til å spille volleyball holder det lenge å være fire - to på hvert lag. Er en i beit, kan en være færre - og en kan gjerne være flere og.

Du trenger: En volleyball, og et nett, om du ikke er i nærheten av en bane. (Her kan du bruke et badmintonnett, om du har investert i et som tåler en trøkk.) Du kan selvfølgelig bruke en lekeball, badeball etc - men da blir det litt vanskeligere.

Vanskelighetsgrad: Det er ikke helt som å sykle, men det tar forbausende kort tid å komme inn i spillet, om en ikke setter alt for store krav til regler og presisjon. En kan spille med kompliserte regler, men så lenge en er enige - kan en lage sine egne.

Pris: Fra et par hundre kroner.


Kubb

Lagspill, med røtter i middeladerens Frankrike - eller vikingtiden. Produsentene blir ikke helt enige om dette. Spillet består av 10 kubber (riddere) og en kubbe med krone (kongen) og det gjelder å felle mostanderens kubber ved å kaste pinner. Kubb er morsomst med mellom fire og åtte personer.

Du trenger: Et kubbspill. De kan eventuelt lages selv om du har mange vedkubber - men de er ikke så dyre å kjøpe heller.

Vanskelighetsgrad: Kan virke litt komplisert, men straks man får tak på det, er det en enkel sak.

Pris: Cirka 100 kroner. Fås blant annet kjøpt på Skeidar, Åhlens og Clas Ohlson.

Fotball

Fotball kan spilles overalt. Bruk noen steiner, vesker eller jakker til å merke opp bane og mål. Jo flere jo bedre om dere har mye plass til rådighet - er det lite plass går det an å ha turneringer. De litt mer avanserte kan jo prøve seg på amerikansk fotball - eller rugby.

Du trenger: En ball. Mål er kjekt å ha, men ikke nødvendig.

Vanskelighetsgrad: Dette blir så tøft og vanskelig som dere gjør det til selv - alt etter samlet nivå - og innstilling til hvor høyt listen skal legges.

Pris: Om du ikke er kresen på utstyret - fra cirka 100 kroner.


Slåball/brennball/dødball

Kjært barn har mange navn. Og en rekke variasjoner. Dette er en av sommerens aller enkleste parkleker - og en trenger ikke være så mange før det blir morsomt.

Du trenger: En liten ball, tennisball kan godt brukes. Balltre. Har du ikke noe balltre kan du ta en planke, en kvist - eller en tom vinflaske.

Vanskelighetsgrad: Dette kan alle klare. Det kan gjøres mer eller mindre avansert ved å endre størrelsen på banen.

Pris: Gratis om du har en gammel tennisball og en planke. Ferdige sett får du fra 39 kroner (sett med ball og to forskjellige balltre, Clas Ohlson) og oppover, alt ettersom hvor store krav du stiller til utstyret.