Moro alene

Her er sommeraktivitetene du kan holde på med selv om du er helt alene.


Rollerblades og rulleskøyter

Rollerblades og rulleskøyter er perfekt parkmoro på asfalterte veier eller plasser. Det passer for alle, og du kan selv velge vanskelighetsgrad.
Du trenger: Et par blades eller rulleskøyter. Asfaltert grunn er best. Det kan fort bli litt knall og fall, så håndledd-, kne- og albubeskyttere anbefales.

Vanskelighetsgrad: Et par gangers øvelse, og de fleste burde klare å mestre dette. De aller minste har det nok best på rulleskøyter med fire hjul, og "stoppekloss" foran.

Pris: Fra omtrent tusen kroner + beskyttere fra omtrent 200 kroner.


Sliders

Sliders er to hjul som en lett fester på skoene for å få en slags rulleskøyte-hybrid. Ikke det enkleste vi har prøvd, og samtlige testpersoner så ganske uelegante ut. Sliders var imidlertid populært blant de yngste testpersonene, barn fra cirka 8 år og ungdom med god balanse og koordinasjon.

Du trenger: Et par sliders, et par sko med gummisåle (joggesko er fint) - eventuelt beskyttelsesutstyr som for rulleskøyter.

Vanskelighetsgrad: Dette er ganske vanskelig, men de som først får teken synes det er morsomt. Krever mer enn både rulleskøyter og blades.

Pris: cirka 400 kroner for Slidersene.

Ekstern lenke: Sliders

Hoppetau

Enkel moro - og god trening. Dette kan du gjøre helt alene - eller kjøpe et svingtau eller to, om du har noen venner som vil være med. Har du tenkt å hoppe mye lønner det seg å investere i et hoppetau med gode håndtak - mens du godt kan kjøpe tau metervis for å få lange svingtau.

Du trenger: Et eller flere hoppe- eller svingtau.

Vanskelighetsgrad: Du velger selv hvor vanskelig det blir - enkle hopp får alle til - men det er mye moro i svingleker, og er dere flere går det an å prøve med to svingtau samtidig.

Pris: Fra omtrent hundrelappen.

Rockering

To fluer i en smekk: Underholdning og hjelp til bikiniformen i en stor plastring. Dette er bra trening for magemusklene! De aller mest selvhøytidelige bør kanskje finne seg en litt usjenert plass?

Du trenger: En rockering.

Vanskelighetsgrad: Alle klarer et par runder, men det skal litt øvelse til for å få ringen til å holde seg rundt pondusen i flere minutter...

Pris: Fra cirka 100 kroner.

Skateboard

Savner du snowboardet? Hva med å tørrtrene litt på rullebrett så lenge?

Du trenger: Et skateboard. Begynnere kan godt bruke beskyttelsesutstyr (knær, albu, håndledd).

Vanskelighetsgrad: Dette blir så vanskelig som du gjør det til selv. Selv bestefar kan cruise litt på flatmark.

Pris: Vi fant brukte skateboards på finn.no fra omtrent 600 kroner. Nye koster fra tusenlappen i voksenstørrelse.


Sykkel

Sykle rundt i byen, sykle i en park, sykle på fjellet... Mange har en tendens til å glemme at sykkelen er mer enn et fremkomstmiddel.

Du trenger: En sykkel. Og gjerne en sykkelhjelm.

Vanskelighetsgrad: Dette passer for alle. Trehjulssykler er fint til de aller minste.

Pris: Har du ikke en i skapet, får du en helt grei tursykkel fra omtrent tusenlappen. For en god sykkel må du minst betale det tredobbelte.

Les mer om sykler på DinSide:

 • Sykkelspesial 2006
 • De kuleste syklene
 • Fastlåst sikkerhet
 • Rolig kampsport

  Det er nok ikke så populært om du kaster kameraten din i bakken foran en hel familie. Men om du driver med en av de litt roligere kampsportene, som for eksempel tai chi eller capoeira, hvorfor ikke benytte tiden i parken til litt trening?

  Du trenger: Løse og ledige klær er ofte greit.

  Vanskelighetsgrad: Ganske høy. Dette er ikke en lær-deg-selv aktivitet, men om du allerede er aktiv, er det ikke noe i veien for at du tørrtrener litt i parken.

  Pris: Helt gratis.