MobilVarehuset spammer

MobilVarehuset har nå sendt ut spam-mail til tusenvis av mennesker. Selv vi har fått e-post med tittelen 'Gavekort til deg'.

Publisert
Sist oppdatert

Flommen av e-post fra selskapet ser ut til å være stor. En rekke lesere har sendt oss kopier av e-poster de har mottatt fra MobilVarehuset.

Avslører

De ansvarlige har hengt navn på e-postene, slik at de skal se autentiske ut. Dette er en av adressene:

MobilVarehuset spammer


 • "Lisa Knudsen ([email protected]) vil gjerne tipse deg om MobilVarehuset.no".

  DinSide forsøkte uten hell å sende en e-post til denne personen. Den "kom ikke frem til noen av eller alle mottakerne".

  Adressefeltet avslører likevel e-postenes reelle avsender. Der står det enten [email protected] eller [email protected].

  Ikke samtykke

  Målet er å få folk til å registrere seg som "medlemmer", noe som koster 350 kroner og er en forutsetning for i det hele tatt å få handle der.

  - Utsendelse av spam-mail til forbrukere, uten at samtykke fra mottaker er innhentet på forhånd, er i strid med Markedsføringslovens § 2b, sier Per Øyvind Nielsen, informasjonssjef i Forbrukerombudet.

  MobilVarehusets bakmenn er de samme som i sommer annonserte for millioner i nettaviser uten å betale. Forbrukerombudet gransker nå selskapets markedsføring.

  Nylig stoppet ombudet en spam-kampanje fra Stavanger-firmaet SMS Communications AS, som sendte en tekstmelding til 100.000 mobilbrukere med tilbud om å melde seg av en tjeneste de aldri hadde bestilt.

  Relaterte artikler:
  Mistenkelig tilbud fra Mobilvarehuset
  MobilVarehuset granskes

 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer