Det blir snart lettere å få tak i kontantkort til mobiltelefonen
Det blir snart lettere å få tak i kontantkort til mobiltelefonenVis mer

Mobilkrigen spisser seg til

Vil du være mobil? Om noen uker kan du kjøpe billige Netcom mobiltelefoner for kontantkort hos på Rimi, og kontantkort fra Netcom på både Rimi, Hydro Texaco og Narvesen.

Hva gjør du om kontantkortet er tomt lørdag ettermiddag, og Netcom-butikken er stengt til mandag. Jo, du forbanner leverandøren og angrer på at du ikke hadde Telenor i stedet.

Nå er Telenor Mobil gjennom sin salgsavtale med Narvesen, Shell, 1.600 forhandlere og 36 forskjellige vintersportssteder absolutt mest tilgjengelig for deg som bruker kontantkort. Men om kort tid får de konkurranse av Netcom. Mer enn 1.300 utsalgssteder over hele landet vil fra slutten av november selge både kontantkort og startpakker med sim-kort til Netcoms mobiltelefonkunder.

Bensin, cola og kontantkort takk!

På Hydro Texaco, Narvesenkiosker og Rimi: Alle disse utsalgsstedene vil snart kunne gi deg både startpakker og kontantkort til din mobiltelefon. Dette vil øke muligheten for at mobiltelefonbrukere i enhver avkrok av landet har et reellt valg mellom Telenor og Netcom om de vil bruke kontantkort.

Fra neste år vil også 56 militærforlegninger tilby kontantkort fra Netcom til Ola Soldat.

- Vi regner med en kraftig vekst i antall brukere på grunn av vårt nye distribusjonssystem, forteller informasjonsdirekør Per Bjørkum i Netcom.

Skal det være en liten mobiltelefon?

På Rimi kan du i tillegg til kontantkortet også kjøpe deg en billig mobiltelefon med hilsen fra Netcom. Bjørkum vil ikke fortelle hva den nye telefonen med kontantkort vil koste, men røper at den definitivt vil prises lavere enn 500 kroner. Merket er også hemmelig, men skal være kjent for de fleste. I følge Bjørkum er telefonen enkel, men med muligheter for tekstmeldinger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dagens priser

Hos Telenor betaler du nå 230 for den billigste startpakken. Den inkluderer tellerskritt for 150 kroner. Senere kan du kjøpe telekort for 150, 300 eller 500 kroner, der det siste alternativet gir deg tellerskritt for 550 kroner.

Netcom tilbyr per i dag en startpakke til 350 kroner. Av dette kan du ringe for 250 kroner. Senere kan du kjøpe nye kontantkort med tellerskritt for 250 kroner. Disse prisene vil imidlertid endres etter innføringen av det nye distribusjonssystemet.

- Prisene på vår startpakke og våre kontantkort vil endres litt, men tellerskrittprisene vil foreløpig stå som før, forteller Bjørkum til DinSide.

Nå betaler du 7 kroner minuttet for telefonsamtaler med kontantkort på dagtid både fra Telenor og Netcom. På kveldstid og i helgene er imidlertid Netcom strået hvassere med 3 kroner minuttet mot Telenors 3,5.

Lurer du på om det lønner seg for deg å gå over til kontantkort på din mobiltelefon? Prøv DinSides Mobiltelefonkalkulator og finn hvilket mobilabonnement som passer deg og ditt forbruk.