Du kan få opplysning for en slikk og ingenting gjennom tekstmeldinger.
Du kan få opplysning for en slikk og ingenting gjennom tekstmeldinger.Vis mer

Mobilinfo billigere enn 180

Vi skrev i går om den rådyre nummeropplysningen. Et alternativ som noen kan benytte er mobilinfo.

Det er dyrt å ringe opplysningen 180 uansett. Det viste vi i vår 4053 TARGET="_top">artikkel i går. Men ekstra dyrt er det for deg som ringer 180 fra din mobiltelefon. Har du mobilabonnement hos Telenor koster det deg fra 10 til 12 kroner per minutt, mens Netcomabonnenter betaler mellom 12 og 14 kroner.

Netcoms MotHer

Lurer du på andre nummer hos Netcom, kan både du med abonnement i Netcom og du med abonnement i Telenor benytte Netcoms opplysningstelefon, 168. Men lurer du på abonnementer hos Telenor er det ingen svar å få hos Netcom.

Netcom lanserte for litt siden sin tjeneste MotHer. Her kan alle Netcomabonnenter samt de med kontantkort få tilgang til gratis opplysningstjeneste på Internett. Her får du de samme nummeropplysninger som du kan få om du ringer 168. Men via tekstmeldingsfunksjoner må du betale litt for å bruke Netcoms GSM Info (nummeropplysning). Da koster det 1,50 å sende en forespørsel og 0,99 å motta svar om enten nummer eller navn og adresse alt etter hva du søker på.

Vår tidligere omtale av Netcoms MotHer kan du lese 3913 TARGET="_top">her.

Telenors Mobilinfo

Har du mobiltelefonabonnement hos Telenor Mobil finnes også et alternativ til opplysningen 180 i Telenors tjeneste Mobilinfo. Dette tilbudet har eksistert en god stund, og inneholder langt mer enn nummeropplysning. Men i denne sammenhengen er det interessant å notere seg at du både kan få opplyst telefonnumre i Telenor Mobils abonnentsmasse, samt opplysninger om alle vanlige faste telefonnummre i Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du trenger ikke å betale noe ekstra for å få tilgang til mobilinfo. Det holder å være abonnent hos Telenor Mobil (gjelder også Ring Kontant-kunder) og ha en telefon (eller personsøker) som kan sende og motta tekstmeldinger. Det du trenger for å komme igang, kan du finne på Mobilinfos hjemmesider på nettet.

De forskjellige tjenestene du kan benytte koster selvsagt penger. Nummeropplysningstjenesten hjelper deg med søk etter telefonnummer eller navn og adresser i tilknytning til telefonnummer. Et søk koster deg kroner 2,50. 1,50 for å sende melding til mobilinfo og 1 for svaret som sendes tilbake til din telefon. Et minutt med opplysningens damer og herrer koster deg fra 9 til 12 kroner alt etter når du ringer, og hvilken telefon du ringer fra (fast eller mobil). Det betyr for de fleste at de både kan spare tid og penger på å benytte mobiltelefonen som opplysningstjeneste fremfor å ringe 180 via fasttelefonen.

Tilvenning

Som du ser er mobilselskapenes opplysningstjenester langt billigere å bruke enn opplysningen 180 for deg som har mobilabonnement. Det kan derfor være en idè å lære seg å benytte disse tjenestene før du drar ut på tokt væpnet kun med mobiltelefon.

For de heldige på nett...

Et alternativ finnes også for en heldig gruppe av internettbrukere. Sitter du tilknyttet universitetsnettverket kan du prøve denne linken. Der finner du telefonkatalogens hvite sider på nett. Denne tjenesten er ikke tilgjengelig for alle nettbrukere, men en lukket gratis tjeneste for brukere i universitetsnettverket. Får du feilmelding, har du altså ikke adgang. Telenor har foreløpig ikke fått tillatelse av Datatilsynet å legge ut de hvite sidene (der mitt og ditt faste telefonnummer, adresse og navn står oppført) på Internett. Det kan du lese mer om i vår 2332 TARGET="_top">omtale fra februar i år.