LG LP4100 heter mobilen med innebygged alko-test, fra LG Electronics.
LG LP4100 heter mobilen med innebygged alko-test, fra LG Electronics.Vis mer

Mobilen med promillesperre

Er du en av dem som har tatt noen upassende samtaler i fylla, og ønsket mobilen ditt pepper'n gror dagen derpå? Du er ikke alene. Nå har det kommet en mobil du trygt kan ta med på by'n.

Fylla har skylda...

Mange av oss har vært der: Etter en aldri så liten, og ørlite fuktig, kveld på byen, har vi tatt opp mobilen fra lomma og ringt noen vi så absolutt ikke burde ringe etter mer enn ett sivilisert glass vin.

En gammel flamme, en potensiell flørt, en person vi ikke liker, eller til og med sjefen, for å si ham noen ærlige ord i et klart øyeblikk. For som alle vet - det er fra barn og fulle folk man skal høre sannheten.

En sannhet man kanskje ikke er helt enig med seg selv i dagen derpå...

Det gode gamle trikset med å legge igjen mobilen hjemme funker ikke for alle - og i hvert fall ikke for de tilgjengelig-24-timer-i-døgnet-avhengige. Og tenk om han ringer akkurat i kveld?

Mange mister hemninger etter et glass eller to for mye. Her er mobilen som ikke mister sperrene.
Mange mister hemninger etter et glass eller to for mye. Her er mobilen som ikke mister sperrene. Vis mer


Promillesperremobilen er her

Men nå er altså redningen her. En mobil med en innebygget alko-test kommer snart på det engelske markedet, ifølge Times Online.

Mobilen, som er produsert av LG Electronics, inneholder en rekke nyttige verktøy. Den forteller deg om du har promille og ikke kan kjøre bil. Har du promille, lager mobilen en lyd, og viser et bilde av en bil som kjører sikk-sakk på veien og kræsjer i noen trafikk-kjegler: En klar indikasjon på at du burde ta taxi hjem.

Du kan også sperre visse telefonnumre - som numrene til ekskjærester, foreldre, sjefer... eller kebabsjapper, ifølge Times Online, slik at du ikke får ringt dem i løpet av kvelden.

Er du over en viss promillegrense, sperrer også telefonen for alle utgående samtaler. Dette er selvfølgelig nyttig for å unngå de utrolig pinlige samtalene som nevnt over.

Men ikke bare det - er du litt brisen og blid kan du også fort glemme hvor dyrt det er å ringe til kompisen som har flyttet til Kina, på hans kinesiske mobil. Med over 10 kroner i minuttpris blir en 15 minutters samtale dyr. Og det nytter ikke å ringe Telenor gråtende neste dag og si at fylla har skylda.


Hva med sms?

Vi vet ikke om mobilen også sperrer for å skrive tekstmeldinger når den registrerer at du har promille. Så de smsene du sender klokken tre om natten kan du kanskje ikke gardere deg mot...

I tillegg lurer vi litt på hvordan man skal få ringt til en taxi, når mobilen har gitt deg klar beskjed om å ikke sette deg bak rattet, og i tillegg er sperret for utgående samtaler. Vi får håpe de gadget-gale koreanerne har tenkt på dette og.

I Korea finnes det mobiler med alle mulige finesser, ifølge Times Online. Der får man blant annet kjøpt mobiler som måler kroppsfett og mobiler som hjelper deg med å forbedre golf-swingen din.

Om - eller når - denne promilletestende mobilen kommer til Norge, har vi dessverre ikke noe informasjon om. Har du noe informasjon om denne mobilen? Skriv inn i debatten under!

Kilder: LG Electronics Korea, Mobilewhack, Times Online.