Mobilabonnement til enhver pris

Teleselskapene slåss om å kapre de norske mobilbrukerne. Hvorfor ikke velge det billigste for deg?

Norge stiller i verdenstoppen for antall mobilløsninger per innbygger. Privatpersoner kan velge mellom 111 forskjellige abonnementer og kontantkortløsninger fordelt på mer enn 25 foretak. Antall tilbydere er i stadig vekst. DinSide serverer deg oversikten, prislistene og verktøyet du trenger for å finne den mest gunstige mobilavtalen.

Finn ditt abonnement
med våre verktøy!
  1. DinSides mobilkalkulator
  2. Prisliste mobiltelefon


One Call best

For sammenlignbarhetens skyld har vi laget tre prislister basert på gitte forbruksmønstre. Her er etablering, nummerportering, månedsavgift og minimumsdebitering tatt hensyn til.

"Normalbrukeren" ringer et par korte samtaler og sender en håndfull meldinger daglig. For dette betaler man 1.935 kroner hos One Call Mobil Faktura det første året. Easytel Life Basic tar sølv. På tredjeplass, så fremt man har bredbåndstelefoni hos selskapet, ligger Telio Mobil. For et normalt forbruk bør du holde deg langt unna Netcoms Plenty500 og Plenty1000, der prisene springer til nærmere 11.000 kroner for 12 måneder.

Heftig mobilbruk for mesterne

Også for "Storbrukeren" samles flere av kontantkortløsningene seg i bunnsjiktet. Helt sist kommer Netcom kontant som vil sende deg en regning på snaue 20.000 kroner. På plassen over er et annet av Norges eldste pengesluk på mobilfronten; Telenor Ring Kontant.

På topp ligger Tele2 Champion, Hello ONLY og Chess Knock-Out som de tre billigste abonnementene. For fem samtaler, fire SMS og et par MMS daglig, kommer regninga på cirka 6.000 kroner.

Illustrasjon:Per Ervland Foto: ill. Per Ervland
Illustrasjon:Per Ervland Foto: ill. Per Ervland Vis mer


Teletopisk billig kontantkort

Bruker du kun telefonen i Oslo, knuser Teletopia Kontant Light de andre to dusinene med kontantkort-konkurrenter. 2.921 kroner for å ringe litt og sende mange SMS er en sterkt rabattert løsning, 1.500 kroner foran andremann Noextras.net. Men så snart man forlater hovedstaden fyker prisene i været, og man kan stryke vinneren fra tetsjiktet.

Merk at forhåndsbetalte abonnementer som Talkmore og Noextras.net også faller inn under kategorien for kontantkort.

Skreddersy prislista selv


Mest fordelaktig er det å rangere tjenestene etter hvordan akkurat du bruker mobiltelefonen. DinSides mobilkalkulator gjør dette problemfritt.

Ved enkle tastetrykk, kan du plotte inn ditt forbruk i ringetid, SMS, MMS og databruk. Kalkulatoren tar også hensyn til lengden på samtalene, når på dagen du ringer og hvilke nett du ringer mest til. En knapp med spørsmålstegn forklarer begreper og forutsetninger om nødvendig.

Bruk til og i utlandet er utelatt. Dette fordi selskapenes tilgjengelighet og prissetting spriker mellom hvert eneste abonnement og land, noe som gjør en slik oversikt uoversiktelig.

Dataoverføring er heller ikke i fokus i oversikten denne gang. Med dataoverføring mener vi ulike metoder på å surfe på Internett, og å sende til og motta data fra andre telefoner. Slike data innhentes fra selskapene i den grad de er tilgjengelige, og vil få mer publisitet på DinSide fremover.

Finn ditt abonnement
med våre verktøy!
  1. DinSides mobilkalkulator
  2. Prisliste mobiltelefon


Vær varsom


Vær oppmerksom på de større og mindre betingelsene som kan gjemme seg mellom mobilbølgene. Tre slike varsku er bindingstid, prislister ekskludert moms og minimumsfakturering per måned uavhengig av forbruk. Andre selskaper forutsetter kundeforhold på andre tjenester som bredbåndstelefoni og strøm. Lyse energi er et eksempel på sistnevnte.

Kampanjer er også et svært vanlig fremstøt for å kapre kunder. Å føye etableringskostnadene eller gi gratis ringeminutter og SMS er vanlige taktikker.

Det meste av denne ekstrainformasjonen er tilgjengelig i kalkulatoren ved å trykke på navnet på den aktuelle mobiltjenesten.


Prøv DinSides mobilkalkulator her, eller sjekk mobilprislistene her.