Mobil på jobben gir stress

Ny undersøkelse avdekker at den nye bærbare teknologien øker stress på arbeidsplassen.

Mobil på jobben gir stress


Mobiltelefoner kan føles nødvendige i en arbeidssituasjon. Med en slik i hånden kan man raskt få tak i kunder og kontakter - og de kan få tak i deg. Det samme gjelder med de bærbare og håndholdte PCene.

Men dessverre er det slik at de effektive arbeidsredskapene har sin pris. De øker nemlig stresset på jobben, og gjør at vi blir mindre tålmodige med andre mennesker.

Stresset og utålmodig

- Vi blir stresset og utålmodige når det er noen vi ikke får tak i. Likevel liker vi ikke forstyrrelser, og blir sure når våre egne møter blir forstyrret av en mobiltelefon, sier professor Michael Warren fra University of Surrey til Politiken.dk.

Warren står i spissen for en undersøkelse som kartlegger hvordan den nye bærbare teknologien påvirker oss. Han mener at vi vil ha mel i munnen og blåse samtidig.


Føles mindre viktig

Ifølge Warren opplever de fleste mennesker seg som mindre viktige når andre besvarer en mobiltelefon i et møte. Det samme gjelder hvis man har en personlig samtale med en person, og vedkommende besvarer et mobilanrop.

Ifølge undersøkelsen vil kun 11 prosent akseptere at en mobiltelefon er slått på under et møte. 80 prosent mener at det er upassende å lese eller skrive en SMS mens man er sammen med andre.

Imidlertid avdekker undersøkelsen at unge mennesker - sammenlignet med eldre - i langt høyere grad aksepterer at mobiltelefonen avbryter deres arbeidssituasjon.