Mobil og internett

Dekker jobben din mer enn ett abonnement? Klarer du å finne abonnementer som vil være billigere for deg enn å skatte av fordelen fortjener du medalje.


Får du betalt to eller flere teleabonnementer av jobben, må du skatte av opptil 6.000 kroner. De første 1.000 arbeidsplassen din dekker er skattefrie, men så må du altså skatte av de neste 6.000 kronene, det vil si - inntil 7.000 kroner. Alt du bruker som overskrider dette, kan jobben dekke for deg. Skattefritt.

Regneeksempler:

I praksis vil det si at det koster deg maksimalt 2.148 kroner i året om du skatter 35,8 prosent, 2.688 kroner i året om du skatter 44,8 prosent og 2.868 kroner med en marginalskattesats på 47,8 prosent.

Fordelt på årets 12 måneder utgjør dette en månedlig ekstrakostnad for deg på henholdsvis 179, 224 eller 239 kroner.

Om disse pengene er sure eller ikke - vi oppfordrer uansett alle som klarer å vise til en lavere kostnad ved å tegne private abonnementer om å fortelle både oss - og leserne hvilket vidunderabonnement dere har. (Med mindre totalavholdenhet er løsningen, da:)

Moralen i historien

Vi jubler ikke himmelhøyt over mobilskatten. Men det er altså fortsatt penger å tjene på å la arbeidsgiver betale for mobil og internett, eventuelt fasttelefon, dersom du benytter deg av det.

Noen som passer for deg?

I vår bredbåndskalkulator og mobilkalkulator kan du finne ut hvilke abonnementer som er billigst for deg og ditt bruksmønster.

Aller først kan det lønne seg å finne ut nøyaktig hvor du må betale i mobilskatt. Og hvor mye du fremdeles sparer på å la arbeidsgiver betale for mobiltelefonen din.

Finn ut med DinSides Mobilskattekalkulator

Finn billigste internettabonnement med DinSides Surfekalkulator

Finn billigste privatmobilabonnement med DinSides Mobilkalkulator