Minuttpriser vekker grøss og gru

Forskjeller på over 400 prosent mellom billigste og dyreste tjeneste i kontantkortabonnementene har gitt en av våre lesere bakoversveis.


For å begrense mobilbruken og unngå økonomiske overraskelser, er kontantkort på mobiltelefon ofte førstevalget for ungdom og deres foreldre. Filosofien bak valget er at når kassen er tom, skal den være helt tom. Da er det bare å vente til avisruten eller lommepengene åpner for nye muligheter og ringetider.

- Jeg går i tanker om at mine 2 barn med mobiltelefon skal skifte leverandør av sitt kontantkort. I den forbindelse har jeg sjekket litt rundt på hva samtalekostnadene er for slike abonnementer. Her får jeg rett og slett bakoversveis, skrev en far til oss i forrige uke.

Vår pirrede nysgjerrighet drev oss til å granske resultatene fra vår egen mobiltelefonkalkulator, og vi konstaterer at det er forbløffende store avvik mellom billigste og dyreste, nesten uansett hvilken tjeneste vi trekker fram.

Til fasttelefon: Prisforskjell 429 prosent

Kostnadene for å ringe til fasttelefonen hjemme er kanskje det som gir den mest strøkne bakoversveisen. Med minuttpriser et hotell verdig lister både Telenors djuice kontant og Netcoms Mthr Kontant 3,99 kroner per minutt.

Minuttpriser vekker grøss og gru


Hvis samtaler til fasttelefon utgjør en betydelig del av mobilbruken, kan det være et poeng å vurdere selskaper som priser nettopp disse svært lavt. Teletopias abonnement Kontant Light har de laveste minuttprisene på denne fronten 74 øre, men er dessverre bare tilgjengelig for beboere i Stor Oslo. For beboere i resten av landet blir dermed Noextras tilbud det billigste alternativet, med 79 øre minuttet.

Til annen mobiltelefon: Prisforskjell 278 prosent

Her er det Netcoms Kontant abonnement som har høyest pris, med 2,99 kroner for hvert samtaleminutt. Dette er nærmere fire ganger prisen til den billigste, Noextras, som tar 79 øre per minutt.

SMS: 98 prosent i prisforskjell

Ungdommers mobilregninger er sterkt preget av prisene på SMS-tjenester. En skulle dermed tro at dette ville være et område hvor prisene var forholdsvis like, ettersom pris per SMS vil være en viktig parameter i konkurransen. Overraskende for mange, er dette ikke tilfelle. Også her er det store prisforskjeller.

Prisen i Telenors Ring kontant abonnement, 79 øre per melding, er tilnærmet det doble av prisene hos de skarpeste konkurrentene. Noextras priser denne tjenesten til 40 øre per melding- omtrent halvparten.

MMS - laveste avvik: 28 prosent


Det er i prisene på de forholdsvis nye MMS-tjenestene vi konstaterer de laveste forskjellene mellom billigst og dyrest. "Bare" 26 prosent er avviket i pris fra dyreste til billigste. I kategorien "dyreste MMS", er de største selskapene alene, med en felles pris på 2,5 kroner per melding: Telenor, med både Djuice kontant og Ring Kontant, Netcom med både sitt generelle kontantabonnement og ungdomsmerket Mthr.

Markedets billigste MMS tilbys til samme pris av TalkMore og Noextras - 1,95 kroner per melding.

Podens ringe- og bruksmønster

Prisforskjellene for hver enkelt tjeneste er helt klart så store at de gir utslag i regningen. Vi vil imidlertid råde våre lesere fra å velge et nytt kontantkortabonnement ut i fra prisene på en enkelt tjeneste.

Som alltid er det nemlig kombinasjonen av tjenester som er avgjørende for sluttregningen. For å se hvilket alternativ som passer ditt ringe- og bruksmønster best må du prøve DinSides mobilkalkulator.

Psst: Du kan velge å se alle alternativene, eller kun kontantkortprisene eller kun abonnementsprisene.